„Tinerii Gardieni ai Mediului”, din nou în fabrica Carpatcement

 „Tinerii Gardieni ai Mediului”, din nou în fabrica Carpatcement

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

Liceenii din județul Hunedoara au monitorizat din nou măsurătorile de mediu de la fabrica de ciment din Chișcădaga. Pe 18 iunie elevii au făcut o nouă vizită în fabrică, pentru a învăța cum sunt realizate măsurătorile indicatorilor de mediu, cât și pentru a se asigura că aceștia sunt în valori normale.

Liceul Tehnologic “Grigore Moisil” Deva a trimis o echipă de 8 elevi care să reprezinte comunitatea locală din județul Hunedoara în calitate de „Gardieni ai Mediului”. Elevii au participat pentru prima dată la procesele și procedurile de măsurare în data de 18 iunie.

Copiii au fost instruiți de responsabilul de mediu al fabricii, având acces la istoricul datelor, cât și la instrumentele care asigură monitorizarea continuă. După ce au vizitat camera de comandă precum și celelalte încăperi de unde este controlată activitatea în fabrica de ciment, le-au fost explicate toate procesele și procedurile de măsurare a indicatorilor de mediu, pentru ca, mai apoi, aceștia să poată interpreta indicatorii de mediu.

Valorile măsurate aferente lunii mai, pe care elevii au testat algoritmii de măsurare, au fost:

Nr. crt. Indicatorul monitorizat Valoarea măsurată (mg/Nmc) Limita maximă admisă
1 NOx 441 800
2 SO2 29 450
3 CO 536 2000
4 Pulberi 6,38 30

 

„Tinerii Gardieni ai Mediului” se desfășoară pentru al treilea an consecutiv și are ca scop comunicarea eforturilor de reducere a poluării întreprinse de către Carpatcement, cât și menținerea indicatorilor de mediu mult sub valorile admise de lege. De asemenea, unul dintre țelurile principale ale programului este să ajute elevii cu specializare în protecția mediului și ecologie să participe la activități reale, deoarece la noi în țară există o mare deficiență de cadru pentru practică în aceste domenii. Proiectul își dorește să trezească mai multă proactivitate în rândul celor din comunitate, cu toții fiind responsabili de bunăstarea mediului înconjurător, fie că e vorba de actori economici sau de cei care îi găzduiesc pe aceștia.

Despre Grupul HeidelbergCement

Cu un total al investițiilor de peste 500 de milioane de euro, HeidelbergCement este unul dintre cei mai importanți investitori germani din România, unde este prezent în producția de ciment, betoane și agregate prin CARPATCEMENT HOLDING S.A., CARPAT BETON S.R.L. și CARPAT AGREGATE S.A. Toate cele trei companii folosesc tehnologii inovatoare și au ca obiectiv major promovarea unor standarde înalte de calitate.

HeidelbergCement este lider mondial pe piața de agregate și un important jucător în domeniul cimentului, betonului și al altor activități conexe, ceea ce îl poziționează printre cei mai mari producători de materiale de construcții din lume. Grupul are aproximativ 45.000 de angajați în 2.300 de locații, în peste 40 de țări din întreaga lume.

Carpatcement este unul dintre cei mai importanți producători de ciment din România. Compania a fost înființată în anul 2004 prin fuziunea companiei de management Carpatcement România S.R.L. și a fabricilor de ciment pe care le deținea la Tașca, Chișcădaga și Fieni.

Carpat Beton produce betoane, şape şi mortare printr-o rețea națională de 19 stații ecologice de betoane cu dotări performante, echipamente de ultimă generație și capacități de producție cuprinse între 90 și 150 mc pe oră. Stațiile au capacitatea de a recicla betonul și de a prepara și furniza betoane în condiții extreme de temperatură și oferă servicii de testare pentru produsele livrate, de transport şi pompare a betonului.

Carpat Agregate produce și comercializează agregate naturale și concasate folosite în industria materialelor de construcții: nisip, pietriș, mărgăritar și piatră concasată. Compania deține și operează 7 cariere și 6 balastiere la nivel național.

„Tinerii Gardieni ai Mediului” – galerie foto

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii