Timişoara ar putea avea un centru specializat în arsuri grave / O...

Timişoara ar putea avea un centru specializat în arsuri grave / O colaborare cu experţi francezi

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Conform informaţiilor postate de „Mediafax”, există şanse ca în România să se deschidă trei centre specializate în tratarea arsurilor grave. Timişoara, Iaşi şi Târgu Mureş ar fi locurile alese, iar centrul din Bucureşti ar urma să fie consolidat. Proiectul s-ar putea implementa prin fonduri europene, dar şi cu ajutor din partea Băncii Mondiale – printr-o colaborare cu experţi din Franţa.   

La Timişoara funcţionează Clinica de arsuri, Chirurgie plastică şi Reparatorie, la Casa „Austria”, cu patru boxe individuale pentru îngrijirea arsurilor grave.

Încă din 2013, autorităţile române se află într-o colaborare cu cele franceze privind implementarea proiectului menţionat.

Bilanţul carnagiului din clubul bucureştean „Colectiv” a crescut la 32, iar peste 100 sunt încă internați în spitalele din Capitală. Dintre aceştia, 90 se află în stare critică. Medicul Ioan Lascăr, de la Spitalul FLOREASCA, a făcut, ieri, un anunţ şocant: „Este posibil ca numărul victimelor să se dubleze”. Situaţia, fără precedent în România, a dat naştere unei mobilizări impresionante din parte cetăţenilor din toată ţara, care s-au dus la Bucureşti cu gândul de a aprinde o lumânare în memoria celor decedaţi, dar şi cu dorinţa de a participa la un marş al tăcerii. Lucrurile nu se opresc aici, astfel că toţi românii sunt invitaţi astăzi, 3 noiembrie 2015, să ia parte la un protest pentru demisia primarului Sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone –  în Piaţa Universităţii.

Şeful serviciului Centrului de tratare a victimelor arsurilor de la centrul spitalicesc din Lille, Vincent De Broucker, a anunţat luni – în cadrul unei conferinţe la Ambasada Franţei – că „în Franţa am refăcut recent majoritatea centrelor pentru arsuri. (…) Cooperarea a început în 2013, iar un an mai târziu, specialişti români au fost la Lille într-un schimb de experienţă. Atunci a apărut ideea dezvoltării şi renovării de centre specializate şi în România”.

A. STOICA

Sursa: mediafax.ro

(sursa foto: mondonews.ro)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii