Tenis de câmp / Frații Băluș fac minuni în lumea copiilor

Tenis de câmp / Frații Băluș fac minuni în lumea copiilor

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Tenisul de câmp este un sport pe cât de costisitor, pe atât de solicitant. Pe vremuri, Valea Jiului avea istorie și Ia acest sport. În urmă cu 100 de ani societățile miniere din valea Jiului au construit terenuri de tenis de masă. Acum au rămas amintirile și cei doi frați Băluș, care au luat-o de la capăt.

Cei doi antrenori Băluș șlefuiesc campioni. Și nu e deloc ușor. O fac în cadrul secției de tenis de câmp de la CSM Jiul Petroșani. „Am început tenisul în orașul Petrila în Parcul cu castane pe terenul de tenis de lângă vechea popicărie. Aici obișnuiam să ies la tenis cu colegul meu de bancă, Edi. La tenis, în parc, l-am cunoscut pe Colda Petru, nea’ Petre cum îi spuneam noi. El ne-a ajutat mult. Ne-a fost prieten și antrenor. Era ca un tată pentru noi. După mulți ani de antrenamente, domnul profesor Peter Grigore a aflat de noi și ne-a chemat la el la bază să îl ajutăm în munca cu copiii. Ne-a ajutat foarte mult să progresăm si ne-a învățat tot ce știa dumnealui despre tenis. Așa am devenit antrenori” povestește, pentru „Ziarul Văii Jiului”, Codruț Băluș.

Gabi și Codruț – frați de sânge și au în vene aceeași pasiune

„Cu fratele meu, Gabi, am câștigat un turneu de dublu. Am lucrat câțiva ani și la școala sportivă, unde în 2016 am ieșit campioni naționali pe echipe. O performanță frumoasă pentru orașul Petroșani. Performanță care se datorează întregii echipe pe care o aveam atunci, plus elevilor foarte talentați cu care avem atâtea amintiri frumoase. După plecarea de la CSȘ Petroșani, am pornit la drum Împreuna cu Gabi si Adi, iar acum suntem trei antrenori care formăm o echipă și ne ocupăm de clubul CSM Petroșani, secția de tenis de câmp. Performanțe am avut și avem în continuare. Acum avem aproximativ 20 de copii pe care îi pregătim”, spune Codruț.

Codrut Băluș, Adrian Cheptănaru și Gabi Băluș sunt cei trei băieți care duc performanța mai departe. Bravo lor!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii