Sute de elevi absenţi de la examenul de bacalaureat

Sute de elevi absenţi de la examenul de bacalaureat

Timp de citire: un minut

Cei peste 3900 de elevi, absolvenţi ai claselor a XII-a s-au reîntors ieri la licee, după o zi de pauză pentru a continua susţinerea probelor scrise ale examenului de bacalaureat , proba obligatorie a profilului, respectiv matematică sau istorie.

În cadrul probei obligatorii a profilului, absolvenţii de la profilele real, tehnologic, militar şi pedagogic au fost testaţi la matematică, în timp ce tinerii care au terminat la uman sau la secţii cu filieră vocaţională au dat examen la istorie. Absolvenţii de liceu spun că subiectele au fost destul de grele.

Potrivit reprezentanţilor ISJ Hunedoara, la matematică din 2685 de elevi înscrişi, 2507 au fost prezenţi, restul de 178 neprezentându-se din diferite motive. Alţi 13 elevi absentând de la istorie. În total la aceste două probe 191 de elevi au hotărât să absenteze de la cel mai important examen din viaţa unui liceean.

Mâine, 3 iulie,  va avea loc proba scrisă la alegere, urmând ca în 6 iulie să se afişeze primele rezultate. Tot atunci se pot depune contestaţiile, iar în data de 10 iulie vor fi afişate rezultatele finale.  Cei care nu vor reuşi să promoveze etapa din vară, mai au o şansă, din 13 iulie  vor avea loc înscrierile pentru a doua sesiune de bacalaureat din acest an, respectiv cea din toamnă.

Andreea Buga

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii