Straja / Festivalul Oamenilor de Zăpadă

Straja / Festivalul Oamenilor de Zăpadă

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Firma COMEXIM R Lupeni și Asociația „Pro Straja” Lupeni au organizat și anul acesta, ca în fiecare an din ultimii 12 ani, „Festivalul Oamenilor de Zăpadă” din Straja.

Manifestarea se înscrie în programul de activități de sezon rece ale celor de la „Pro Straja” și de la Cabana „Montana”, program ce a cuprins până acum și va și cuprinde și în continuare alte câteva concursuri de schi mult așteptate an de an de împătimiții schiatului („Cupa Baloo”, „Cupa COMEXIM R”).

„Din fericire, în acest an avem multă materie primă, zăpada este de peste 1,20 metri în Straja, iar vacanța elevilor, ce se sfârșește duminică 7 februarie, ne-a adus și ea foarte mulți copii în Straja, sosiți alături de părinți, asta pe lângă turiștii care vin în mod frecvent să schieze, indiferent de perioada iernii.

Stațiunea este plină și Festivalul Oamenilor de Zăpadă se desfășoară normal, ca în fiecare an, concursul constând în creațiile realizate din zăpadă, firește, după imaginația fiecărui participant. Noi îi spunem Festivalul Oamenilor de Zăpadă, dar fiecare participant își pune imaginația la contribuție și poate să facă din zăpadă orice construcție sau orice dorește. De-a lungul anilor s-a dovedit că imaginația celor care au venit în Straja să participe la acest festival a fost foarte bogată, au fost creați din zăpadă începând de la oameni politici, vedete, până la construcții, gen mină de exemplu – niște bucureșteni au făcut pe la începuturile festivalului Mina Straja (s-a dovedit în timp că Straja a devenit cu adevărat o „mină”, dar în alt sens, o mină de turism), Schitul Straja în miniatură, ori chiar o nuntă – mire, mireasă, nași, preot, iar cei care au creat fizic lucrările, au făcut, la modul fizic vorbind, atmosfera de nuntă, cu alai daruri, muzică și dans etc., foarte nostim în orice caz, și multe alte creații, care mai de care mai expresive și mai interesante. Oamenii, pentru câteva ore, chiar dacă sunt maturi devin din nou copii, mulți alături de copiii dumnealor, aducându-și aminte de copilărie. Buna dispoziție, zâmbetul pe buze, relaxarea, punerea în evidență a creativității fiecăruia au fost, de fapt, punctele esențiale când ne-am gândit pentru prima oară să organizăm un astfel de festival. Iar în timp festivalul a căpătat nuanță, expresivitate, nu doar continuitate și tradiție, organizarea acestuia fiindu-ne cerut, efectiv, de turiști an de an…”, ne-a declarat sâmbătă, 7 februarie, Emil Părău, administratorul firmei COMEXIM R Lupeni, unul dintre investitorii din Straja.

Am înțeles tot de la același interlocutor, și asta o știm și din anii anteriori, că toate lucrările au fost premiate, iar cei care au realizat cele mai frumoase lucrări au primit din partea organizatorilor cupe, diplome, medalii și premii în bani.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii