Știința Petroșani, locul secund în Grupa a II-a

Știința Petroșani, locul secund în Grupa a II-a

Timp de citire: 2 minute

Sâmbătă avut loc o nouă etapă a Ligii Naționale de Rugby, care a programat ultimele partide din Grupa a II-a și un meci restant din Grupa a III-a. Oaspeții au dominat runda, CSM Galați și CSM Constanța impunându-se în deplasare, doar Știința Petroșani câștigând pe teren propriu.

În Grupa a II-a, echipa CS Știința Petroșani a primit vizita celor de la Grivița UNEFS. Un meci care nu avea cum să mai schimbe liderul sezonului regulat în grupă, CS Politehnica Iași având un avans considerabil în ierarhie. Gazdele, pregătite de Alexandru Lupu, au dominat prima repriza debutând în forță, cu două eseuri transformate, 14-0 în minutul 17. Grivițenii au continuat să facă presiune și au redus ecartul la jumătate, după ce au culcat și ei balonul în terenul de țintă, eseu transformat, 14-7. În minutul 25, Grivița rămâne în 14 jucători după eliminarea temporară a lui Arin Ibram, Petroșani speculează imediat momentul și se distanțează pe tabelă, printr-o penalitate și un nou eseu, transformat, 24-7. Ultimele minute echilibrează raportul de forțe de pe teren, după ce și gazdele îl pierd pe Marius Istoc. Presiunea bună a bucureștenilor aduce noi puncte pentru aceștia, un eseu transformat, care închide tabela la pauză, 24-14. În partea secundă, oaspeții sunt mai prezenți în joc, mai ofensivi, însă acțiunilor lor sunt anihilate de apărarea bună a gazdelor. Petroșani mai fructifică o penalitate, 27-14, după care Grivița forțează revenirea. În minutul 56, un eseu transformat îi readuce în joc, 27-21. Ultimele minute ale partidei sunt extrem de disputate, Grivița se apropie la 27-24, însă Petroșani gestionează perfect finalul de meci pentru a-și adjudeca victoria.

Au marcat pentru echipa din Petroșani: Octavian Popa, Andi Radu – un eseu fiecare, Răzvan Barbu -un eseu, 3 transformări, 2 lovituri de pedeapsă, respectiv Sorin Iancu, Alexandru Mircea, Alexandru Oancea – un eseu fiecare, Alin Andrei – 3 transformări, o lovitură de pedeapsă pentru Grivița.

Astfel, partida Știinta Petroșani – RC Grivița s-a încheiat cu scorul de 27-24.

O victorie obținută greu, dar orice victorie e importantă. Știința încheie prima parte a sezonului pe pozitia secundă în Grupa a II-a. Jucătorul meciului de la Petroșani a fost desemnat Răzvan Barbu, component al echipei Știința.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii