Știați că.. O hunedoreancă vrea să devină președintele României?

Știați că.. O hunedoreancă vrea să devină președintele României?

Timp de citire: un minut

O hunedoreancă va fi unul dintre candidații pentru alegerile prezidențiale. Elena Lasconi, noul președinte al USR, este născută la Hateg. Este prima dată în istorie post-decembristă când un hunedorean aspiră la cea mai înaltă funcție din stat, cea de președinte.

Elena Lasconi a câștigat alegerile pentru funcția de președinte al USR. Aceasta înseamnă că fosta vedetă TV și actualul primar al Câmpulungului intră în cursa pentru Cotroceni. Lasconi a fost votată în interiorul partidului său de 7.701 de colegi, din toți cei puțin peste 11.000 de la nivel național.

Elena Lasconi s-a născut la Hațeg, în 20 aprilie 1970. Cariera în televiziune a început-o la Deva, la PRO TV, în 1995, unde a fost prezentator şi corespondent. După Mineriada din 1999 a ajuns la PRO TV Bucureşti, unde a fost prezentator la Știrile PRO TV. În 2019, după 25 de ani de televiziune, a decis să renunțe la jurnalism, și a luat calea politicii. S-a înscris în USR Plus, iar în 2020 a devenit prima femeie primar din istoria municipiului Câmpulung Muscel. Acum se află la cel de-al doilea mandat de primar al municipiului Câmpulung Muscel, la alegerile din 9 iunie 2024, fiind realeasă cu aproape 70 la sută dintre voturi.

Noul președinte al USR, Elena Lasconi, a anunțat public miercuri, că își va depune candidatura pentru alegerile prezidențiale din acest an. Primărița municipiului Câmpulung Muscel crede că dacă va fi votată să ajungă în turul al doilea al alegerilor din toamnă și își dorește cu ardoare să câștige scaunul de la Cotroceni.

La alegerile locale care abia s-au încheiat, USR a obținut procente mici, ca să nu spunem catastrofale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii