Stejărel Ionescu – o nouă carte de poezie

Stejărel Ionescu – o nouă carte de poezie

Timp de citire: 2 minute

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva a organizat, în ziua de 5 noiembrie 2015, la Salle d’Or din incinta Deva Mall, lansarea volumului de versuri „Cartea vieții – 60 poeme”, al poetului Stejărel Ionescu, volum apărut la Editura Măiastra din Tg Jiu, în anul 2015.

Volumul „Cartea vieții – 60 poeme” este o încununare a întregului parcurs literar al lui Stejărel Ionescu, încununarea unei activități literare marcate de cele aproape 20 de volume care au văzut până acum lumina tiparului și au cules aprecierea unor importanți critici literari și scriitori. De altfel, numeroasele premii și distincții literare obținute de-a lungul vieții reprezintă o dovadă a recunoașterii calităților de scriitor ale lui Stejărel Ionescu.

Această plachetă de versuri întregește universul liric conturat în volumele anterioare, dar mijloacele poetice utilizate sunt mai rafinate, limbajul liric este tot mai sintetic, mesajul transmis de fiecare poezie fiind încărcat de o filozofie profundă. De la un volum la altul, lirica lui Stejărel Ionescu a dobândit tot mai multă expresivitate, temele mari fiind reluate din unghiuri diferite: viața, locurile natale, scurgerea anotimpurilor, natura în toată desfășurarea ei, dragostea, credința în Dumnezeu, dorul etc.

Poetul se autodefinește cu limpezime în multe din poeziile acestui volum, așa cum o face în poezia „Timpul meu”:

Am urcat pe scara vieții

s-aprind curcubeu în cer

când se scuturau scaieții fiind simplu pasager,

am albit încet la tâmple

anii mi-au trecut în zbor

însă cine-o să mai împle

timpul meu prea călător…

Toate poeziile se remarcă printr-o sensibilitate aparte, o sensibilitate ce trădează un suflet care nu este deloc indiferent la frământările lumii în care trăiește, frământări pe care le transpune într-un limbaj poetic foarte bine stăpânit.

Iubitorii de poezie vor afla, cu siguranță, bucurii estetice deosebite și în acest nou volum semnat Stejărel Ionescu.

Cu prilejul acestei lansări, domnul Mihai Bodogan a oferit un sensibil moment poetic, un recital de poezie din creația lui Stejărel Ionescu.

La finalul lansării a urmat o sesiune de autografe oferite doritorilor de către poetul Stejărel Ionescu.

Ioan Sebastian BARA

Stejărel Ionescu – o nouă carte de poezie – galerie foto

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii