Sprijin pentru formarea adulților

Sprijin pentru formarea adulților

Timp de citire: un minut

Astăzi, de la ora 11:00, la sediul AJOFM Deva va avea loc un eveniment de comunicare și diseminare a realizărilor proiectului „Modernizare pentru Eficiență și Calitate în Serviciile de Formare Profesională a Adulților” – MECSERV, la nivel județean.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane și are ca obiectiv general modernizarea și eficientizarea tipurilor de servicii furnizate clienților Serviciului Public de Ocupare – ANOFM, prin îmbunătățirea și diversificarea modalităților de gestionare și de furnizare a serviciilor de formare profesională de către unitățile teritoriale – Centrele Regionale de Formare Profesională a Adulților (CRFPA).  

Acest proiect strategic este realizat în parteneriat cu alte instituții publice similare: CRFPA Călărași, CRFPA Cluj, CRFPA Teleorman și CRFPA Vâlcea, acoperind astfel următoarele zone de dezvoltare din România: Centru, Sud Muntenia, Nord Vest și Sud Vest Oltenia.

Proiectul urmărește îmbunătățirea serviciilor oferite șomerilor și persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și angajatorilor, prin realizarea unei aplicații informatice – sistem integrat, a unor pagini web precum și instalarea unor echipamente electronice de informare (infotouch) la sediul fiecărui partener.

Cu ajutorul acestor sisteme moderne, clienții CRFPA partenere, fără a mai fi nevoiți să se prezinte la sediul instituțiilor, au acces rapid la toate informațiile necesare cu privire la cursurile de formare profesională autorizate și organizate.

Având în vedere deficitul de personal din aceste instituții, prin crearea unei baze de date și a unui sistem informatic, crește eficiența activității de formare profesională a adulților, asigurându-se, totodată, securitatea informațiilor specifice acestei activități.

Mihaela PETROȘAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii