Sprijin financiar pentru motorina consumată de fermierii hunedoreni

Sprijin financiar pentru motorina consumată de fermierii hunedoreni

Timp de citire: un minut

Sute de fermieri din județul Hunedoara au început deja să depună  la sediul Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură cererile pentru obținerea subvenției la motorina utilizată în agricultură. Cei care nu au reuşit până în prezent să depună cererile aferente, mai au timp până pe data de 1 august.

Hotărârea de guvern care reglementează acest sprijin financiar pentru motorină a apărut anul trecut. Ce-i drept, fermierii au mai avut de așteptat și ordinul de ministru care să reglementeze  documentele și forma în care să se poată oferi acest sprijin financiar.

„Persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, persoane juridice, SC-urile şi pentru prima dată în acest sistem cuprindem şi noii beneficiari. Adică noi ştim că dacă aveam perioada de depunere spre exemplu până la 1 august, după această dată nu se mai puteau depune cereri. Acum, dacă cineva se autorizează pe parcurs, poate veni cu cererea să o depună imediat după autorizare şi îi va fi luată în considerare”, a precizat Mirela Paraschiv, şeful serviciului de măsuri specifice  APIA  Hunedoara.

Tehnic, prima dată se depune cererea de acord. În cerere se cuantifică tot ce ar putea avea persoana fizică ori firma de decontat până la sfârșitul anului și tot ce a consumat până în prezent. În completarea dosarului trebuie adăugate mai multe documente.

„Până la 1 august trebuie ca oamenii să vină să depună atât cererea de acord, cât şi cererea de plată. Singurul document pentru care se necesită mai mult timp pentru eliberare este acea adeverinţă de la Registrul Agricol în care se menţionează suprafaţa de teren, pentru ce este folosit terenul şi speciile de animale precum şi numărul acestora”, a mai precizat Mirela Paraschiv,  şeful serviciului de măsuri specifice  APIA  Hunedoara.

Aproximativ 80 la sută dintre beneficiari au fost anunțați telefonic,  o metodă considerată mult mai sigură de cei de la sediul Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură. Tot prin telefon posibilii beneficiari află și ce documente trebuie să  conțină dosarul fiecăruia.

Andreea PATRICHE

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii