Spital Municipal Vulcan / 500 doze de vaccin rabic

Spital Municipal Vulcan / 500 doze de vaccin rabic

Timp de citire: un minut

Pe lângă alte medicamente achiziționate periodic, 500 de doze de vaccin rabic au intrat în stocul Spitalului Municipal Vulcan.

Vaccinul rabic – Verorab*5fl pulb+5f solv*0.5ml (vaccin rabic inactivat) – va fi folosit pentru tratarea persoanelor expuse la acest virus.
Verorab este indicat pentru prevenirea rabiei la copii, adolescenţi şi adulţi. Poate fi utilizat înainte sau după expunere la virusul rabic, ca vaccinare primară sau ca doză de rapel. O doză de vaccin a fost achiziționată la prețul de 84,17 lei, deci doar pentru a consolida stocul de vaccin rabic au fost cheltuiți 42.085 lei.
Un pacient expus la virusul rabic nu folosește doar un vaccin, ci în general 3 doze. Tratamentul post-expunere include tratamentul local, nespecific al rănii, vaccinarea și imunizarea pasivă cu imunoglobuline antirabice, dacă este cazul. Tratamentul trebuie adaptat la tipul contactului sau al rănii, la starea animalului și starea de vaccinare rabică a pacientului.
După ce o persoană a fost mușcată de un animal domestic sau sălbatic este foarte important în primul rând tratamentul local al rănii, mușcăturii sau zgârieturii. Recomandările pentru prim ajutor includ spălarea imediată a rănii cel puțin 15 minute cu apă și săpun, detergent, iod povidonă sau orice altă substanță cu acțiune distructivă dovedită asupra virusului rabic. Vaccinarea post-expunere trebuie efectuată sub supraveghere medicală, numai într-un centru de tratament împotriva rabiei și cât mai curând posibil după expunere.

de Alina PIPAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii