Speranța, Crina și pandemia

Speranța, Crina și pandemia

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Este de aplaudat efortul pe care atleții din Vale îl fac pentru a fi prezenți, în plină pandemie, la concursuri de anvergură.

 

Despre performanța Crinei Buzgan la alergarea de pe asfalt de la Timișoara v-am informat deja. Se știu însă mai puține lucruri despre emoțiile și sacrificiile pe care sportivii le fac in plină pandemie de Covid-19.

„Chiar dacă anul acesta a fost compromis, încă din primăvară, din punct de vedere al competițiilor sportive, eu mi-am păstrat speranța și am continuat să mă antrenez regulat și cât mai diversificat. În primul rând, am ieșit la antrenamente pentru plăcerea și sănătatea proprie. În al doilea rând, știam că se vor mai ține ceva competiții și trebuia să fiu pregătită.

Pe 11 septembrie trebuia să iau startul la primul maraton plat din viață, și anume la Campionatul Național de Maraton de la București care, spre surprinderea tuturor, s-a anulat cu o zi înainte de start. Mare a fost dezamăgirea tuturor, inclusiv și a mea, pentru că eram pregătită, mai ales psihic, să încerc ceva nou. Am trecut și peste asta și am ieșit din nou la alergări.

Câteva zile mai târziu m-am hotărât să mă înscriu la Timișoara City Marathon, cursă de plat. Cu toate că zilele trecute au crescut destul de mult cazurile de Covid în oraș și județ, și acest maraton stătea sub semnul întrebării, dar spre norocul nostru maratonul s-a ținut octombrie.

În condițiile date, competiția a fost organizată impecabil de către o echipă de oameni frumoși ai asociației Alergotura. Pe traseu au fost o mulțime de puncte de alimentare și de hidratare, unde găseai apa, izotonic, geluri, dulciuri, fructe, și dacă nu mă înșel am văzut la un punct chiar și gogoși.

Întreaga competiție s-a desfășurat cu respectarea măsurilor de siguranța sanitară. Atât voluntarii, cât și concurenții au respectat măsurile impuse de situația actuală.

Mie mi-a plăcut tare mult să alerg primul meu maraton de plat. Nu m-am chinuit deloc pentru că mi-am dozat energia corect și nici nu am observat când au zburat cele 3 ore și 8 minute. Pentru la anul o să-mi includ în calendar, neapărat, un maraton de plat.

Le mulțumesc frumos celor de la Alergotura, precum și dragei mele Daniela Nădășan, care m-au ajutat cu înscrierea la acest maraton”, s-a destăinuit atleta.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii