Şoferul neprins, conducător auto cinstit: Am dat, mamă, cu maşina-n ele!

Şoferul neprins, conducător auto cinstit: Am dat, mamă, cu maşina-n ele!

Timp de citire: 2 minute

Atent la tot ce mişcă în cartierul în care locuieşte, consilierului local Vasile Holban nu i-a scăpat ce s-a întâmplat, foarte de curând, pe o alee vulcăneană din Micro 2B – Cocoşvar. Adică luni seara sau în cursul nopţii spre marţi.

Pe strada Parângului,

la nici douăzeci de metri de intersecţia acesteia cu Pinului, cum treci de casa specială care adăposteşte copii cu dizabilităţi, pe dreapta se află o staţie trafo. Imediat după ea se face o alee care duce în Parcul „Octogon”. Aici se găseşte problema care l-a tulburat pe Vasile Holban. Pe o distanţă de mai bine de patru metri, bordurile puse nu demult sunt praf.

Normal,

acestea nu s-au dus singure la vale. Şi au ajuns în halul ăsta nu pentru că ar fi dat careva cu bombeul în ele. Deşi, la o adică, dacă priviţi cu atenţie, la asamblarea lor, pare că doar s-a mânjit cu beton. Varianta plauzibilă, şi-a dat cu părerea prietenul meu consilier, ar fi aceea că un autovehicul greu şi-ar fi făcut cale pe acolo. Dovadă, spune Vasile Holban, etalându-şi calităţile de detectiv amator, ar fi urmele de carosată lăsate pe zona verde din apropiere.

Este o ipoteză,

desigur, pentru că, neputându-se stabili vinovatul, cel care s-a suit cu maşina pe borduri rămâne conducător auto profesionist cinstit. Cu totul altcumva se prezintă situaţia cum vii în jos pe strada Pinului şi, la dreapta, o iei pe Parângului. Şi aici sunt lipsă, de mai multă vreme, trei borduri. Numai că ele au fost date afară cu bună ştiinţă de către constructorii care au pozat pe acolo nu mai ştiu ce ţeavă. Şi, cum nimeni de la administraţia locală, bag de seamă, nu a trecut pe acolo, pe băieţi i-a durut în cazma de cum lasă în urma lor. Aşa, să nu uit! Ia să fi văzut eu ce ar fi păţit autocamionul care a împrăştiat bordurile cele noi dacă ar fi intrat într-unele puse acum cincizeci de ani! Aud? Cred că acolo, pe loc, îi decedau pivoţii şi mai ştiu eu ce de la sistemul de direcţie…

Gheorghe OLTEANU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii