Simeria. Gara se transformă din temelii

Simeria. Gara se transformă din temelii

Timp de citire: un minut

Gara din Simeria, un obiectiv extrem de importante de-a lungul istoriei feroviare din România, se transformă din temelii. În zonă se execută lucrări majore de modernizare a infrastructurii feroviare, în care este inclusă și clădirea gării. Proiectul vizează și reconstrucția pasarelei, dar și a tunelului din gară.

Continuă lucrările în gara Simeria, important nod feroviar atât în decursul istoriei, cât și în momentul de față, fiind un important punct de interconectare pentru trenurile care tranzitează această zonă.

Modernizarea infrastructurii și suprastructurii feroviare pe tronsonul Gurasada – Simeria include și o serie de lucrări interioare și exterioare la clădirea de călători Simeria, care, după finalizare, va asigura: spații moderne destinate publicului călător – parcare auto, sală de așteptare, case de bilete, grupuri sanitare, spațiu pentru bagaje i birou de informații; spații destinate exclusiv persoanelor cu dizabilități – zone speciale de acces, casă de bilete și grupuri sanitare; zone comerciale și de exploatare feroviară.

Modernizarea infrastructurii din stația de cale ferată Simeria (Hunedoara) a început în anul 2020, fiind incluse în proiectul de reabilitare pe tronsonul Simeria – Gurasada (41 de kilometri) al noii magistrale feroviare din vestul României. Proiectul vizează refacerea rețelei de cale ferată, dar și restaurarea mai multor clădiri din stația CFR și reconstrucția pasarelei pietonale și a tunelului din gară. Vechiul tunel, din anii ’60, și fosta pasarelă pietonală peste calea ferată au fost demolate. În prezent se lucrează la noile construcții.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii