Siegfried Mureșan ia „temperatura” afacerilor hunedorene

Siegfried Mureșan ia „temperatura” afacerilor hunedorene

Timp de citire: un minut

Deputatul european Siegfried Mureșan, vicepreședinte al Comisiei pentru bugete a Parlamentului European, se va afla mâine, 27 august, în județul Hunedoara, pentru a purta discuții cu oameni de afaceri și a cuantifica problemele acestora în teritoriu.

În fapt, europarlamentarul hunedorean a lansat luni proiectul „Turul investitorilor din România”, în cadrul căruia va efectua vizite la marii investitori străini și români din țară cu scopul de a afla cu ce provocări se confruntă principalii actori din sectorul privat din România.

Prima ediție a proiectului „Turul investitorilor din România” se desfășoară în perioada 24-28 august, ocazie cu care eurodeputatul Siegfried Mureșan efectuează vizite la sedii și fabrici a 9 mari companii din mai multe județe ale țării. Luni, proiectul a debutat cu vizite în județele Brașov și Mureș, marți în Alba, miercuri urmează o vizită în Cluj, joi în Hunedoara, iar vineri în Timiș.

Companiile vizitate în această perioadă de către eurodeputatul român totalizează o cifră de afaceri în România de aproximativ 7 miliarde de euro și un număr de circa 7.000 de angajați.

„Pe parcursul acestui proiect pe care l-am lansat vreau să aflu, printre altele, cu ce provocări se confruntă marii investitori din România, cum evaluează ei evoluția economiei din ultimii ani și, nu în ultimul rând, în ce măsură sunt afectați de modificările aduse Codului fiscal. Totodată, în calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru bugete și membru supleant al Comisiei pentru afaceri economice și monetare din Parlamentul European, vreau să știu cum poate fi îmbunătățită prin politici europene activitatea investițională din țara noastră și care sunt factorii care conduc la sporirea capacităților investitorilor astfel încât să creeze locuri de muncă în România”, a declarat Siegfried Mureșan.

Europarlamentarul hunedorean mai spune că este obligația politicienilor să comunice strâns cu mediul privat pentru ca, împreună, să ajute la dezvoltarea economiei românești și la creșterea oportunităților de angajare pentru oameni.

Mihaela PETROȘAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii