Şi Primăria Petrila vrea să atragă / Cât mai multe finanţări europene

Şi Primăria Petrila vrea să atragă / Cât mai multe finanţări europene

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Odată cu apariţia oficială a ghidurilor de finanţare, primăriile încearcă să-şi facă planul lucrărilor cu finanţare europeană în intervalul 2014-2020. Şi administraţia petrileană încearcă să nu-i scape prilejul de a mai implementa astfel de proiecte. 
Alte 20 de blocuri
La finalul săptămânii trecute, primarul Ilie Păducel ne-a declarat că problema reabilitării termice a locuinţelor nu s-a încheiat la Petrila, chiar dacă în ultimii ani localitatea are cele mai multe blocuri reabilitate în toată Valea Jiului şi printre primele în judeţ: „Da, o parte din ghidurile de finanţare pentru accesarea fondurilor europene pentru noi proiecte au apărut. Partea care ne interesează cel mai mult este cea care priveşte reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe şi a clădirilor publice. Din ceea ce am înţeles, se pot accesa bani europeni după ce constituim la nivel de comunitate acele grupuri de iniţiativă locală, numite pe scurt GAL-uri, lucru pe care-l facem şi noi în perioada următoare. Trebuie să ţinem cont de condiţiile tehnice impuse de ghidurile de finanţare, pentru ca un proiect sau altul să aibă şanse de reuşită. Noi, în anii trecuţi, am mai implementat cu succes proiecte cu fonduri europene. De aceea, cred că şi de data aceasta nu vor fi probleme. Toţi cetăţenii Petrilei ar trebui să fie conştienţi că această reabilitare termică cu bani europeni este un ajutor real pentru familiile dumnealor. De aceea consider că toată comunitatea trebuie să-şi dea concursul în egală măsură, nu doar administraţia locală, pentru că un simplu refuz de a semna, poate duce la anularea introducerii în proiect a blocului respectiv, implicit la şansa pe care au avut-o acei locatari de a-şi reabilita blocul. Din fericire, noi am identificat deja posibilitatea reabilitării a 20 de blocuri, pe care deja le-am prins în calculele noastre în vederea întocmirii proiectului. Am comandat deja la serviciul de proiectare şi la serviciile tehnic şi energetic să se ocupe în prima fază de acest lucru”.
12 clădiri ce găzduiesc unităţi de învăţământ!
De asemenea, ca şi în cazul primăriilor din Petroşani, Vulcan, Uricani sau Aninoasa, unde primarii au anunţat deja că prioritar în reabilitarea termică vor fi, în primul rând, grădiniţele, şcolile sau liceele, aceeaşi prioritate va fi şi la Petrila. Ilie Păducel ne-a spus că doreşte ca în următorii cinci ani, 12 clădiri care adăpostesc grădiniţele, şcolile şi corpul vechi al liceului din localitate vor intra în reabilitare termică: „Eu sper să obţinem fonduri europene pentru toate aceste 12 clădiri, astfel ca în intervalul 2016-2020 toate aceste clădiri să intre în reabilitare termică. După cum ştiţi, noi am reabilitat an de an şcolile şi grădiniţele, dar în interior. Avem 15 unităţi de învăţământ, din care, reabilitare termică avem doar la Şcoala Gimnazială nr. 5 şi o grădiniţă, nr. 6, construită nouă nu demult, plus extinderea corpului nou de la liceu. Deci, 12 clădiri trebuie reabilitate termic şi o vom face, acest lucru fiind prioritar pentru administraţia publică locală din Petrila”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii