Şi la şah bate vântul sărăciei

Şi la şah bate vântul sărăciei

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Doi jucători care au părăsit Clubul de Şah Deva din cauza problemelor financiare au obţinut rezultate valoroase la „Arad Open”, cel mai puternic turneu internaţional de şah al verii, care se desfăşoară în aceste zile la Arad.

Din păcate, nici un alt şahist care e încă legitimat la clubul din municipiul reşedinţă nu s-a prezentat la această competiţie, din cauza bugetului sărac al clubului. Maestra FIDE  din Valea Jiului, Daria Vişănescu absentează şi ea, deoarece se află în vacanţă după admiterea la facultate.

Oficialii deveni au precizat că Daria Vişănescu, cea mai importantă jucătoare a clubului, lipseşte de la turneu deoarece se află într-o binemeritat vacanţă, după admiterea la facultate. „Daria a muncit mult în această vară pentru promovarea examenului de bacalaureat şi admiterea la facultate şi are nevoie de vacanţă. A fost admisă atât la drept, cât şi la psihologie şi a ales să se înscrie la facultatea de psihologie a Universităţii Babeş Bolyai din Cluj Napoca. Ea va reveni curând şi în turneele de şah şi sper ca rezultate să fie cât mai bune”, a precizat Corneliu Hotăran.

Nicolae Burnoiu, care a fost ani la rând jucătorul numărul unu al Clubului de Şah din Deva, ocupă locul 15 în clasamentul după şapte runde la „Arad Open”. Şahistul legitimat în prezent la Universitatea Târgovişte a acumulat 5,5 puncte, cu jumătate de punct mai puţin decât primii trei clasaţi, marii maeştrii Alexander Zubov (Ucraina), Tamas Banusz (Ungaria) şi Ulvi Bajarani (Azerbaijan) care au câte şase puncte. Şi Codruţ Florescu, fost la Clubul de Şah din Deva şi legitimat acum la Apollo Satu Mare, este în plutonul fruntaş, el având cinci puncte din şapte posibile şi fiind pe locul 32. Din păcate, în afara celor doi ex-jucători ai Clubului de Şah Deva nici un alt şahist hunedorean nu este prezent la Arad Open. Corneliu Hotăran, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah Hunedoara, consideră că s-a ajuns în această situaţie din cauza sărăciei. „Clubul de Şah din Deva a rămas fără reprezentare la turneele puternice de seniori din cauza lipsei banilor. În ultimii ani, autorităţile locale au fost zgârcite cu bugetul alocat sportului minţii, iar Clubul de Şah Deva a pierdut mulţi jucători importanţi, deoarece nu a avut resurse nici măcar pentru a le asigura participarea la competiţii. Avem însă grupe puternice la nivel de juniori şi copii care sunt bine finanţate din surse private şi sperăm ca ei să crească frumos şi să obţină noi performanţe pentru clubul nostru”, a explicat Corneliu Hotăran.

Loredana JUGLEA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii