Şi la Petroşani / Proiect pentru persoane cu Sindrom Down

Şi la Petroşani / Proiect pentru persoane cu Sindrom Down

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Fundaţia „Special Olympics” din Romania organizează, vineri, 11 decembrie 2015, la Petroşani, un eveniment sportiv organizat în cadrul proiectului „Dezvoltarea de abilităţi motorii la persoane cu Sindrom Down – etapă esenţială spre o viaţă independentă” – proiect finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.
Evenimentul sportiv se va desfăşura la Sala de Sport a  Şcolii Gimnaziale „I.G.Duca” în intervalul orar 10:00-14:00. Activităţile propuse sunt: demonstraţie de iniţiere Motorie Timpurie şi competiţie de Gimnastică Unificată. La activitatea sportivă sunt aşteptaţi să participe, pe lângă persoanele cu dizabilităţi intelectuale, şi copii fără dizabilităţi din şcolile de masă şi care se antrenează alături de sportivii Special Olympics de la: Centrul  Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Rudolf Steiner” Hunedoara, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Rudolf Steiner” Lupeni, Centrul de Pedagogie Curativă Simeria, Asociaţia de Voluntariat Casa Pollicino Petroşani, Asociaţia „Down” Valea Jiului şi de la Şcoala Gimnazială „I.G. Duca”.
Evenimentul sportiv este posibil şi datorită sprijinului acordat de ConsiliulJudeţean Hunedoara, care oferă cadouri sportivilor participanţi la Petroşani. Scopul proiectului „Dezvoltarea de abilităţi motorii la persoane cu Sindrom Down – etapă esenţială spre o viaţă independentă” este de a crea  şi aplica un program de Iniţiere Motrică şi Timpurie în cadrul unui grup de copii cu sindrom Down si de a creşte gradul de interacţiune socială şi dobândire de abilităţi de viaţă independentă prin intermediul unui sistem de antrenamente şi competiţii de Gimnastică Unificată pentru copii şi tineri cu şi fără Sindrom Down. În cadrul acestui proiect, Fundaţia „Special Olympics” din România organizează antrenamente şi demonstraţii de Iniţiere Motrică Timpurie pentru 150 de copii cu Sindrom Down (vârsta: 2-8 ani), antrenamente  şi competiţii de Gimnastică Unificată pentru 175 de beneficiari cu Sindrom Down  şi 175 de beneficiari fără dizabilităţi, training-uri pentru specialişti care lucrează cu aceste grupuri pentru a facilita accesul membrilor familiilor la informaţie. Activităţile proiectului se implementează în Bucureşti, Braşov, Cluj, Craiova, Iaşi, Târgovişte şi în Valea Jiului, în perioada 1aprilie2014 – 31 martie 2016.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii