Și ieri / Sancțiuni ale inspectorilor ISU la Petroșani și Hațeg

Și ieri / Sancțiuni ale inspectorilor ISU la Petroșani și Hațeg

Timp de citire: un minut

Ieri, 11 noiembrie,  inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara au executat 5 controale de prevenire la operatori economici cu specific de comerţ, cultură sau turism din Petroşani şi Haţeg, autorizate sau neautorizate din punct de vedere a securităţii la incendiu.

Petroșani

La Petroșani inspectorii ISU au dat amenzi impresionante pentru două unități și au pus în vedere remedierea neregulilor.

Un agent economic cu specific de alimentaţie publică din Petroşani, situat pe strada 1 Decembrie 1918, care funcţiona fără autorizaţie de securitate la incendiu, iar personalul tehnic, din cadrul acestuia, cu atribuţii în domeniul apărării împotriva incendiilor nu era instruit în domeniul situaţiilor de urgență a fost sancţionat cu o amendă contravenţională în valoare de 50.000 lei.

Un hotel din Petroşani, situat pe strada Livezeni, a fost sancţionat cu 20.000 lei, acesta nefiind autorizat din punct de vedere a securităţii la incendiu.

Hațeg

În cazul unei săli de evenimente din Haţeg, situată pe strada Viilor, inspectorii de prevenire au constatat că aceasta nu este echipată cu instalaţie de iluminat de securitate pentru evacuare şi împotriva panicii şi nu este prevăzută cu numărul minim de căi de evacuare faţă de valoarea de referinţă. Obiectivul a fost sancţionat cu 30.000 lei , iar conform HG 915/2015, s-a dispus măsura complementară de oprire a funcţionării până la remedierea deficienţelor.

Administratorul unui hotel din Haţeg, amplasat pe strada Bisericilor, care era pus în funcţiune fără autorizaţie de securitate la incendiu a primit o amendă contravenţională în valoare de 10.000 RON.

22 de controale până în prezent

Începând cu data de 5 noiembrie, în urma celor 22 controale, efectuate de inspectorii de prevenire din cadrul I.S.U., au fost constatate un număr de 62 deficienţe în domeniul apărării împotriva incendiilor, fiind aplicate 30 avertismente şi 19 amenzi contravenţionale, în cuantum de 234.000 lei, iar în cazul a patru operatori economici a fost dispusă măsura complementară de oprire a funcţionării.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii