SHI Petroşani – Apele Române / Lucrări pe pârâuri şi râuri din Vale 

SHI Petroşani – Apele Române / Lucrări pe pârâuri şi râuri din Vale 

DISTRIBUIȚI

În ultimele săptămâni, Apele Române din cadrul SHI Petroşani a executat două lucrări importante pentru păstrarea siguranţei comunităţilor locale acolo unde aceste lucrări au fost realizate. 

Una dintre aceste două lucrări amintite ţine de decolmatarea de pe Râul Jiul de Est, din zona CONPET, pe o lungime de 750 de metri, o lucrare necesară şi prevăzută a se realiza în programul de lucrări cu finanţare proprie din bugetul anual al SHI Petroşani, după cum am aflat de la şeful acestei instituţii, inginerul Sorin Corici.
Cea de-a doua lucrare a fost executată pe Râul Jiul de Vest în zona Bărbăteni-Lupeni. „A fost refăcut coronamentul digului de protecţie pe o lungime de aproximativ 880 m. Era o lucrare pe care, de asemenea, o prevăzusem în programul de lucrări anuale cu finanţare proprie, o lucrare necesară în condiţiile în care pe aproape un kilometru trebuia intervenit din cauză că acel coronament nu se mai prezenta prea bine”.
Am aflat pentru cei din Uricani, în mod special, că în aceste zile cei de la Apele Române lucrează şi la un pârâu din localitatea lor.
„În prezent avem lucrări de reparare a zidurilor de sprijin de pe Pârâul Sterminos din Uricani. Aceste lucrări au rolul de a apăra împotriva inundaţiilor şi pentru mărirea capacităţii de tranziţie a apei în caz de ploi violente”, a menţionat miercuri Sorin Corici pentru ZVJ.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii