Serviciul Public de Poliţie Locală Deva a pus pe foaie tot, dar...

Serviciul Public de Poliţie Locală Deva a pus pe foaie tot, dar tot ce a făcut în 2015

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

Poliția Locală Deva a realizat și prezentat raportul de activitate al anului trecut. Ca să nu spună lumea că doar se plimbă și nu fac nimic toată ziua, raportul este detaliat și exhaustiv. Nu a rămas niciun avertisment verbal necontorizat.

În anul 2015 efectivul de salariaţi ai Serviciului Public de Poliţie Locală Deva, având la bază prevederile Legii 155/2010, a Legii 188/1999 precum şi a Hotărârilor Consiliului Local Deva, a acţionat în raza de competenţă, înregistrând următoarele rezultate:

  1. Serviciul Ordine Publică a aplicat 1717 contravenții (524 amenzi, 214 avertismente scrise și 979 avertismente verbale), valoarea amenzilor aplicate a fost de 95.420 lei, iar bunurile confiscate ajung la valoarea de 1843 lei. S-au organizat 46 de acțiuni, în colaborare cu Poliția Română, Jandarmeria, Poliția TF. Au fost aplanate 133 conflicte, au fost efectuate 668 patrulări, 277 de cerșetori au fost identificați și sancționați, 311 persoane fără adăpost au fost depistate și îndrumate spre domiciliu. Au fost și 19 infractori prinși și predați poliției, dar au fost luate și o serie de alte măsuri, cum ar fi însoțirea funcționarilor din primărie la acțiuni în teren, verificări ale cetățenilor, întâlniri cu asociațiile de proprietari, protecția executorilor judecătorești, ordine publică ect.

Activitatea din 2015 a fost intensificată pe toate palierele comparativ cu 2014. În anul 2015, prin angajările făcute, a crescut numărul personalului contractual, s-a asigurat permanent, prin acest personal de pază, integritatea mobilierului urban din Parcul Cetate Deva, precum şi paza obiectivelor aflate în proprietatea unităţii administrativ teritoriale, respectiv Primăria Deva şi Direcţia de Asistenţă Socială, conform protocoalelor de cooperare încheiate.

Dintre polițiştii locali din cadrul Serviciului de Ordine Publică, s-au evidenţiat în activitate cu rezultate foarte bune, prin asumarea responsabilităţilor şi rezolvarea eficientă a problemelor, Constantin Borza, Sorin Colbea şi Marius Cosa, iar din cadrul compartimentului Paza Bunurilor, Ioan Abuşan.

Serviciul Circulaţie pe Drumurile Publice a aplicat în total 849 sancțiuni, din care 245 de amenzi în valoare de 55.038 lei, restul avertismente. Au fost soluționate 621 sesizări telefonice și 54 scrise. Au intervenit în 21 de cazuri de mașini blocate, au ridicat 93 mașini parcate neregulamentar și 36 mașini abandonate. Privind activitatea desfăşurată de-a lungul anului 2015 de către angajaţii Serviciului Circulaţie, s-a remarcat cu rezultate foarte bune poliţistul local Octavian Zbârcea.

  1. Compartimentul Disciplina în Construcţii a aplicat în total 8 amenzi în valoare de 13.600 lei, au fost soluționate 145 de reclamații scrise și 28 de reclamații telefonice. S-au verificat 377 de autorizații de construire, 12 de demolare 62 de terase și 45 societăți care au panouri publicitare.

Din cadrul acestui compartiment Garofiţa Dumitrescu s-a implicat foarte mult în activitate și a dat dovadă de profesionalism obținând și calificativul foarte bine.

  1. Compartimentul Protecția Mediului a aplicat 40 de sancțiuni, din care 28 de amenzi cu valoare de 7.450 lei. 135 de transporturi și depuneri de deșeuri au fost verificate, 74 de contracte de salubritate și 95 de verificări ale albiei Mureșului.
  2. Compartimentul Activitate Comercială a aplicat 82 de sancțiuni dintre care de amenzi în valoare de 14.600 lei. Au fost verificate 532 activități comerciale stradale, 462 de activități comerciale din piețe, 1293 autorizații de funcționare și 1019 persoane fizice autorizate. Din cadrul Compartimentului Activitate Comercială s-a evidențiat prin activitatea depusă și rezultatele foarte bune obținute Ana Vasiu.

6.Compartiment Operator Trafic Supraveghere a aplicat 1716 sancțiuni, dintre care 853 de amenzi în valoare de 186.108 lei. S-au înregistrat 280 de sesizări pe linie de ordine publică, 658 sesizări rutiere.

  1. Compartiment Dispecer – Supervizori a preluat 787 sesizări telefonice de ordine publică, 621 sesizări de circulație rutieră, 1571 identificări de persoane și auto în baza națională.

În urma analizei zilnice desfășurate în cadrul Biroului Monitorizare Video și Trafic, s-au evidențiat în mod pozitiv polițiștii locali Mihai Miheșan și Maria Nemtaru.

  1. Activitatea juridică este una importantă, pentru că apără în instanță munca agenților din teren. Au fost înregistrate 33 de cauze pentru anularea proceselor verbale aplicate de Serviciul Ordine şi Linişte Publică, Paza Bunurilor. 16 au fost câștigate , o amendă a fost transformată în avertisment și 16 cauze sunt pe rol.

Au fost înregistrate 20 de cauze având ca obiect acțiuni de anulare a proceselor verbale de contravenție, aplicate de Serviciul Circulație pe Drumurile Publice. 15 au fost câștigate, 2 pierdute, 3 sunt pe rol.

Au fost înregistrate 8 cauze pentru anularea proceselor-verbal de contravenţie aplicate de Biroul Disciplina în Construcţii, Activitate Comercială şi Protecţia Mediului. Una câștigată, 5 pe rol, una pierdută și una transformată în avertisment.

Au fost înregistrate 3 cauze de anulare a proceselor verbale ale Compartimentului Activitate Comercială, toate sunt pe rol. Compartimentul Protecţia Mediului are și el o cauză pe rol.

În total, în 2015 au fost deschise 65 de cauze, 32 câștigate, 3 pierdute, 28 pe rol, 26 suspendate, două transformate în avertisment.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii