Servicii medicale de specialitate la Uricani. Deputatul Resmeriţă s-a implicat activ

Servicii medicale de specialitate la Uricani. Deputatul Resmeriţă s-a implicat activ

Timp de citire: 2 minute

Una dintre temele actuale de lucru la nivelul administraţiei publice locale a oraşului Uricani este asigurarea de servicii medicale de specialitate în cadrul Ambulatoriului de specialitate găzduit de Unitatea de Asistenţă Medico-Socială. Există deja spaţii moderne, pentru care s-au făcut eforturi din bugetul local şi prin atragerea de finanţări. Pentru a nu se mai deplasa la Spitalul Municipal din Lupeni, uricăneni au cerut atât primarului Dănuţ Buhăescu cât şi deputatului Cristian Resmeriţă ca localitatea să fie deservită de către medici de specialitate, funcţie şi de disponibilul de personal al unităţii medicale lupenene. Vestea bună este că activitatea ar putea demara efectiv în jurul datei de 1 octombrie 2015.

La începutul lunii, deputatul Cristian Resmeriţă a avut o întrevedere, la Primăria Uricani, cu edilul Dănuţ Buhăescu. Rolul acesteia a fost acela de a pune cap la cap solicitările venite pe adresa Biroului Parlamentar şi la sediul administraţiei publice locale pe tema asigurării asistenţei medicale.

În cadrul Unităţii de Asistenţă Medico – Socială, aflată în administrarea Primăriei oraşului Uricani (care asigură atât plata utilităţilor şi personalul auxiliar necesar) au fost amenajate cabinete medicale destinate Ambulatoriului de specialitate Uricani (aparţinând însă de Spitalul Municipal Lupeni). Din fonduri europene, pentru aceste cabinete a fost asigurat instrumentarul necesar. De asemenea, din resurse de la bugetul local, prin grija primarului Buhăescu s-a achiziţionat mobilierul necesar, dar şi tehnică de calcul şi cititoare de carduri de sănătate.

Mai apoi, în săptămâna 7 – 13 septembrie a.c., deputatul Cristian Resmeriţă a avut mai multe runde de consultări cu dr. Neamţu Doru, managerul Spitalului Municipal Lupeni. Trebuie spus că organigrama unităţii medicale, aprobată la data de 28 aprilie a.c. de către Consiliul local al municipiului Lupeni, prevede ca la Uricani să funcţioneze cabinete de Medicina Internă, ORL, Oftalmologie, Obstetrică-Ginecologie, Pediatrie şi Gastroenterologie.

De comun acord cu medicii, dar şi în raport cu necesităţile reale de la nivelulul oraşului Uricani, dr. Neamţu va creiona în perioada imediat următoare un program în baza căruia, la cabinetele din Uricani, medicii angajaţi la Lupeni vor putea acorda consultaţii de specialitate.

După cum ne-a informat deputatul Cristian Resmeriţă, după stabilirea programului efectiv de funcţionare a cabinetelor din Uricani, un program de a cărui mediatizare intensă se va ocupa administraţia uricăneană – astfel încât să fie cunoscut de toţi cei interesaţi, se va implementa un sistem modern, prin care pacienţii se vor putea programa telefonic sau chiar online. Astfel, cetăţenii din Uricani nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze la Lupeni decât în cazurile în care au nevoie de asistenţă medicală de urgenţă.

De cealaltă parte, primarul Buhăescu spune că, în perioada imediat următoare, administraţia locală uricăneană se va îngriji ca la cabinetele menţionate să fie asigurate servicii de internet şi telefonie. În plus, aşa cum este şi firesc, administraţia locală va deconta şi transportul dus-întors pentru medicii angajaţi la Lupeni, dar care vor activa şi la Uricani.

Deputatul Cristian Resmeriţă spune că există premisele ca, la Uricani, cabinetele medicale de specialitate să îşi înceapă efectiv activitatea în jurul datei de 1 octombrie 2015. Vom reveni.

Jurnalist cu experiență, activează în media din anii '90. A fondat și conduce publicațiile Hunedoara Plus, Ziarul Văii Jiului, Timiș Plus și agenția de publicitate și relații publice Confort Media.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii