Senatorul Vochiţoiu salută promulgarea legii privind economia socială. Declarație de presă.

Senatorul Vochiţoiu salută promulgarea legii privind economia socială. Declarație de presă.

Timp de citire: un minut

Ieri, 23 iulie a.c., preşedintele României a promulgat legea privind economia socială. Această lege va avea un rol cheie în realizarea obiectivelor Strategiei de la Lisabona de creștere durabilă și ocupare completă a forței de muncă, deoarece contracarează numeroasele dezechilibre de pe piața muncii, în special prin sprijinirea ocupării forței de muncă, creează și oferă servicii de asistență comunitară, cum ar fi serviciile sociale, medicale și de asigurări sociale, contribuind astfel la dezvoltarea locală și coeziunea socială. Actul normativ, în esență, are ca obiect reglementarea domeniului economiei sociale, stabilirea măsurilor de promovare și de sprijinire a economiei sociale.

Având în vedere că, în urmă cu ceva timp, am absolvit și masteratul în economie socială, fiind unul din cei 80 de români specialiști în economie socială, apreciez ca pozitivă și mult așteptată această acestă lege.

În calitate de președinte al Departamentului pentru muncă, protecție socială, combaterea discriminării și relația cu sindicatele din UNPR, pot să afirm cu încredere, că noi (UNPR-iștii) am susținut proiectul legislativ, deoarece în economia europeană, economia socială joacă un rol esențial combinând profitabilitatea cu solidaritatea, iar alături de propunerea noastră legislativă „Primul loc de muncă“, va crea locuri de muncă de bună calitate, consolidând coeziunea socială, economică și regională, generând capital social, promovând un tip de economie care acordă prioritate oamenilor și sprijină dezvoltarea durabilă și inovarea socială, tehnologică și de mediu.
24 iulie 2015

Senator
Haralambie Vochițoiu

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii