Senatorul UNPR Haralambie Vochiţoiu: „Guvernul Ponta a făcut cel mai mult...

Senatorul UNPR Haralambie Vochiţoiu: „Guvernul Ponta a făcut cel mai mult decât toate guvernele la un loc pentru mineritul Văii Jiului: a şters datorii de 11.000 de miliarde lei”

Timp de citire: 3 minute

Conferinţa de presă organizată ieri de senatorul UNPR Vochiţoiu la cabinetul senatorial a scos în evidenţă trei capitole distincte: activitatea sa parlamentară de la ultima întâlnire cu presa şi până acum, activitatea UNPR din ultima perioadă şi situaţia de la Complexul Energetic Hunedoara (C.E.H.).

Fuziunea prin absorbţie a UNPR cu PP-DD

Referitor la protocolul de fuziune prin absorbţie dintre UNPR şi PP-DD, Vochiţoiu fost şi el pe la PP-DD a declarat: „Acest protocol îmi dă o dublă satisfacţie, în sensul că acum ceva vreme am făcut o alegere bună trecând la UNPR (…). A doua satisfacţie este faptul că UNPR îşi îmbunătăţeşte structura cu oameni serioşi, ambiţioşi, de treabă. La nivel de judeţ şi de Valea Jiului eu îi cunosc bine pe oamenii din PP-DD, normal, am lucrat cu ei şi îi ştiu pe toţi cei din conducere, dar şi pe mulţi dintre membrii simpli (…). Consider că în acest moment UNPR poate să meargă în bătăliile politice viitoare pe cont propriu. Există în partid două curente: unii membri susţin că ar fi utilă o alianţă cu PSD pentru viitoarele alegeri; iar un alt curent de opinie este acela că mulţi din partid, inclusiv preşedintele partidului, domnul general Marian Oprea, spun ca la anul UNPR să meargă singur în alegeri. Vom vedea până la sfârşitul anului ce decizie se va lua”.

Tot legat de „forţe proaspete” alături de UNPR, senatorul a amintit şi de colaborarea, oficială de-acum, dintre Federaţia Internaţională a Pensionarilor şi UNPR. „Preşedintele Preda Nedelcu a decis ca federaţia pe care o conduce, cu cei mai mulţi pensionari înscrişi din toată ţara, să colaboreze cu UNPR. Le-au plăcut iniţiativele legislative ale parlamentarilor noştri, a celor din UNPR, le-au plăcut activitatea noastră, ideile conducerii partidului şi astfel au decis să se apropie de noi”.

Reîntregirea pensiilor militarilor

Legat de activitatea parlamentară, senatorul UNPR a amintit că au mai trecut în ultimele săptămâni în Parlament mai multe proiecte de lege iniţiate de parlamentarii UNPR, printre care şi proiectul care a vizat reîntregirea pensiilor foştilor militari de carieră. „Au revenit, pe bună dreptate la pensiile pe care le-au avut, s-a reparat o mare greşeală, ceea ce e foarte bine”, a subliniat senatorul.

Vom găsi soluţii pentru ca mineritul să nu dispară din Valea Jiului”

Legat de situaţia dezastruoasă de la CEH, Haralambie Vochiţoiu a spus: „Vom găsi soluţii ca mineritul să nu dispară din Valea Jiului şi minele noastre să-şi continue activitatea multă vreme de-acum înainte”, a fost una dintre declaraţii ale senatorului. Care a vorbit din nou şi de proiectul de lege pe care se chinuieşte să-l treacă în Parlamentul României, legat de introducerea huilei ca element vital în strategia energetică românească, „lucru care ar deschide noi perspective mineritului nostru şi ar da stabilitate capacităţilor de producţie existente”.

„Cu toţii suntem vinovaţi de situaţia actuală a CEH şi a mineritului…”

Referitor la a cui este vina că s-a ajuns în această situaţie grea a CEH, senatorul UNPR a declarat că toată lumea care a avut mai mult sau mai puţin de luat decizii şi a coordonat activitatea, o perioadă mai lungă sau mai scurtă e de vină, inclusiv sindicatele, dar că acest lucru este acum mai puţin important deoarece, în primul rând, trebuie salvat ce mai e de salvat.

„Cu toţii suntem vinovaţi, toţi cei care de-a lungul anilor am luat decizii… Acum să nu mai băgăm capul în nisip ca struţii şi să ne ascundem, dând vina unii pe alţii, toţi suntem responsabili de această situaţie şi îi invit pe cei care doresc să pescuiască în ape tulburi să înceteze! Toţi trebuie mai degrabă ca să găsim soluţii, rapide, viabile şi mai puţin să arătăm cu degetul spre aşa-zişii vinovaţi. Guvernul Ponta a făcut cel mai mult decât toate guvernele la un loc pentru mineritul Văii Jiului: a şters datorii de 11.000 de miliarde lei; îmi pare rău, pe de altă parte, că nimeni nu va mai răspunde pentru aceşti bani, că aşa ar fi trebuit să răspundă cei care au făcut aceste datorii (…). Noi avem acum sarcina să facem din această firmă, CEH, o firmă viabilă, de viitor, care să asigure locuri de muncă încă mult şi bine în Valea Jiului şi în judeţ. Suntem în momentul de faţă în legătură directă cu ministrul Andrei Gerea şi echipa sa şi vom face totul să salvăm CEH şi mineritul”, a subliniat printre altele senatorul Vochiţoiu, referindu-se la numirea unui apropiat de-al său în funcţia de consilier al ministrului Gerea.

Corneliu BRAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii