Senatorul Resmeriţă: „Prioritar pentru mine este ca unităţile miniere Lonea şi Lupeni...

Senatorul Resmeriţă: „Prioritar pentru mine este ca unităţile miniere Lonea şi Lupeni să nu îşi încheie activitatea în 2017”

Timp de citire: un minut

• „Actuala conducere a CEH trebuie să fie înlocuită în regim de urgenţă”

Aflat la Bucureşti, Cristian Resmeriţă, senator PSD de Hunedoara, a confirmat luni justeţea îngrijorării cotidianului nostru, ca şi a întregii Văi a Jiului de altfel, cu privire la situaţia Complexului Energetic Hunedoara, încă pilon important al economiei acestui judeţ.

„Prioritar pentru mine este ca unităţile miniere Lonea şi Lupeni să nu îşi încheie activitatea în 2017”, spune Cristian Resmeriţă. Senatorul PSD consideră că, în actualul context economico-social din judeţ, este inacceptabil ca ultimele tone de huilă de la aceste unităţi să fie extrase, după cum se preconizează, în septembrie-octombrie, anul acesta. „Trebuie să prelungim cu cel puţin un an de zile perioada de exploatare, să dăm o şansă şi pe mai departe localităţilor din Valea Jiului”, a arătat parlamentarul.
„Este, de asemenea, foarte important ca, după o viaţă de muncă, oamenii care părăsesc sistemul, prin disponibilizare ori prin ieşire la pensie, să beneficieze de sume compensatorii”, a mai declarat Cristian Resmeriţă.
„Calitatea actului managerial la nivelul Complexului Energetic Hunedoara SA este cel puţin îndoielnică. Din punctul meu de vedere, actuala conducere a societăţii nu îşi mai poate continua activitatea. Vorbim despre o conducere care nu a performat nici măcar în limitele reale ale societăţii de la momentul preluării manda­telor de către domnii Melczer şi Nica. Este, cred, limpede pentru toată lumea că la nivelul Complexului Energetic Hunedoara SA nu mai este loc de încercări, de teste. Avem nevoie de conducători cu mână de fier, nu doar de personaje care îşi arată muşchii şi cam atât. Drept urmare, repet în mod răspicat: actuala conducere a CEH trebuie să fie înlocuită în regim de urgenţă. Vă asigur că, la momentul actual, în efectivul de personal al CEH SA, în întreaga Valea Jiului chiar, există specialişti, oameni bine pregătiţi, care să preia conducerea executivă şi să facă treabă”, a punctat Resmeriţă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii