Senatorul Muntean – demersuri concrete pentru asistenții personali

Senatorul Muntean – demersuri concrete pentru asistenții personali

Timp de citire: 2 minute

Senatorul Lucica Dina Muntean ne informează că luni, 25 martie, pe Ordinea de zi a Comisiei pentru drepturile omului și a Comisiei pentru muncă, familie și protecție socială s-a aflat Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului numărul 19/2024, privind unele măsuri referitoare la salarizarea personalului din sănătate, asistență socială și alte sectoare de activitate bugetară.

Ordonanța aduce vești bune cu privire la salarizarea personalului din sănătate, asistență socială și alte sectoare de activitate bugetară. Singura problemă apărută în Proiectul de lege a fost cea referitoare la funcția de asistent personal, care nu mai apărea pe grila familiilor ocupaționale Sănătate și asistență socială.

„Asistenții personali reprezintă un serviciu social și o resursă umană care sprijină prevenirea internării copiilor sau persoanelor adulte cu dizabilități în centre de îngrijire, oferindu-le acasă, în mediul lor familial, supravegherea permanentă, asistență pentru mobilitate, igienă, hrană și alte activități zilnice de viață. A nu se afla pe grila familiei ocupaționale alături de părintele social, îngrijitorul la domiciliu și asistentul personal profesionist ar fi însemnat o mare nedreptate”, arată senatorul liberal de Valea Jiului.

În ședințele celor două comisii au fost prezenți și reprezentanți ai asistenților personali cu care am stat de vorbă și care ne-au adresat cererea de a îndrepta această situație pentru ca, atât cei care îngrijesc copiii și persoanele adulte cu dizabilități, cât și beneficiarii acestui serviciu să nu se simtă discriminați.

„I-am liniștit, spunându-le că împreună cu încă doi colegi am formulat deja un amendament în acest sens și că el urmează să fie dezbătut și votat. Amendamentul semnat și susținut în cele două comisii a întrunit majoritate de voturi, iar Ordonanța a trecut cu amendamentul admis. M-am bucurat de această reușită, așa cum mă bucur de fiecare dată când pot ajuta oamenii aflați în dificultate și sper că, odată remediată această situație, toți cei care îngrijesc acasă copii și persoane adulte cu dizabilități să se simtă protejați și încurajați pentru a le oferi în continuare celor dragi, suportul necesar pentru o viață mai bună, dar și dragostea de care au nevoie”, a adăugat parlamentarul hunedorean.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii