Senatorul PSD de Valea Jiului, Cristian Resmeriță, este deocamdată singurul parlamentar de Hunedoara care ia atitudine fermă și publică față de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, vinovat în opinia sa de ultima mare tragedie dintr-unul dintre cele mai renumite spitale din București și din țară, unde, deocamdată bilanțul incendiului este de 8 persoane decedate.
La începutul sesiunii parlamentare, senatorul a postat pe o pagina sa de socializare câteva fotografii prin care se alătura „protestele românilor”, cerând demisia ministrului amintit.
Apoi, printr-un mesaj transmis redacțiilor din Valea Jiului, senatorul a comentat următoarele: „Încă de la începutul sesiunii parlamentare, alături de colegii mei senatori PSD, am decis să ne alăturăm PROTESTELOR românilor față de ceea ce se întâmplă în sistemul de sănătate.
Și eu, personal, consider că domnul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, TREBUIE SĂ PLECE!”.
Rămâne de văzut cum se va soluționa tot acest demers al senatorilor PSD, inclusiv cel al senatorului hunedorean. Problema cea mai mare e că nu doar un singur ministru ar fi problema, ci un întreg sistem medical, care scârțâie și care de 31 de ani este doar cârpăcit. Chiar dacă la bugetul central al țării procentul banilor alocați în sistemul sanitar și spitale a crescut de aproape opt ori în ultimii 20 de ani, acest lucru se simte destul de puțin din moment ce spitalele n-au fost în stare să se doteze nici măcar cu detectoare de fum și alte instalații moderne ce aduc siguranță pacienților și cadrelor medicale! Semn că s-a lucrat pe anumite domenii haotic, incomplet, nesigur… De exemplu – și dăm doar unul singur – s-a investit în aparatură performantă cu consum electric puternic, fără ca nimeni să facă înainte calcule exacte dacă și circuitele instalațiilor electrice existente în spitalul x sau y rezistă la acestea, multe spitale fiind acum adevărate „bombe cu ceas”. Tragediile Giulești, Balș, Piatra-Neamț s-ar putea repeta oricând, după cum au recunoscut medici emeriți din spitalele noastre și specialiști, inclusiv din linia a doua a ministerelor. Că din prima linie se vorbește mai puțin și se încearcă ascunderea „gunoiului sub preș”.