Senatorul Cristian Resmeriță: „PSD nu acceptă scuza guvernamentală că nu sunt bani”

Senatorul Cristian Resmeriță: „PSD nu acceptă scuza guvernamentală că nu sunt bani”

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

de Corneliu BRAN
În cadrul unei conferințe de presă desfășurată miercuri la sediul PSD Petroșani, senatorul social-democrat Cristian Resmeriță a vorbit despre mărirea punctului de pensie din toamnă pentru toți pensionarii din țară și despre acțiunile pe care organizațiile PSD din cele șase localități ale Văii Jiului le va avea în această vară, ca măsură la declarațiile iresponsabile făcute de guvernanți, că punctul de pensie nu va putea fi mărit cu 40% după cum spune legea din „simplul motiv că nu sunt bani din cauza crizei sanitare pe care o trecem cu toții pe tot globul”.

„Știți că eu întotdeauna m-am aplecat spre subiectul acesta. Există o Lege a Pensiilor foarte clară, de vreo câțiva ani de zile, care a prevăzut mărirea pensiilor în fiecare an cu niște procente. Pentru septembrie anul acesta în lege este preconizată o creștere cu 40% a pensiilor. Nu știu, o creștere mare, mică, nu e treaba mea… Această lege a fost votată de toate partidele politice acum câțiva ani de zile. Mai mult, această lege a fost introdusă (și finanțarea ei) în Legea Bugetului de Stat din anul acesta, votată de toată lumea, deci și de PNL, ca să fim bine înțeleși. În momentul de față observ că cei din guvern se codesc: că dau 10%, că dau 20%… Procentul cu care pensiile trebuie să crească în septembrie este 40%! Din punctul meu de vedere, orice creștere mai mică decât 40% este, de fapt, o scădere a pensiilor. Eu pot să spun că în momentul de față românii se află în pericolul de a le scădea pensiile, pentru că domnul Prim-ministru Orban, domnul Cîțu, Raluca Turcan, vice-prim-ministru, asigurau nu demult românii că sunt bani pentru pensii, iar acum încearcă să ne convingă că nu mai sunt! Nu înțeleg, atunci erau, acum nu mai sunt?
Din cauza acestui lucru, eu o să fac ceea ce pot să fac la nivel local, la nivel parlamentar o să-mi fac treaba, toate organizațiile PSD din Valea Jiului, zona pe care o coordonez eu pe linie de partid, vor începe strângerea de semnături pentru ca această lege să fie respectată! Această idee a fost a conducerii centrale de partid, nu a mea, în urmă cu vreo lună de zile. Eu nu am considerat că este necesar să o punem în aplicare de atunci, pentru că eu credeam că se dau banii. Mi-am zis atunci că nu riscă ăștia să nu dea banii la oameni… dar, uite, se pare că riscă, se pare că nu vor da banii la oameni! Și atunci, toate organizațiile PSD pe astfel de liste vom începe să strângem semnături, nu să le mărească pensiile oamenilor, ci actuala guvernare să respecte legea, iar din septembrie să se indexeze pensiile cu 40%.
Toate organizațiile PSD din Valea Jiului vor da drumul la această acțiune în perioada imediat următoare. Invit pe toți oamenii, deci nu numai pensionarii – pentru că sunt și nepoți și copii care trăiesc poate din pensiile oamenilor care au lucrat și la mină și pe altundeva și mai sunt sigur și de faptul că toți bunicii își ajută nepoții și copiii din pensiile lor, în punctele stabilite de organizațiile locale PSD să vină să semneze, pentru că ulterior doresc să duc aceste tabele cu semnături din Valea Jiului la guvern. Nu doresc să am cu cei din guvern scandal sau alte discuții, dar doresc să le duc zeci de mii de semnături, care să zică, dau un exemplu: Resmeriță Cristian, cu domiciliul în Lupeni, anul nașterii 1980, semnez. Vrem astfel să arătăm celor din guvern că oamenii cunosc legea și doresc să fie respectată și pensiile să fie mărite conform legii!”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii