Senator Lucica Dina Muntean: / Domnule senator Cristian Resmeriță, CEVJ nu este...

Senator Lucica Dina Muntean: / Domnule senator Cristian Resmeriță, CEVJ nu este jucător la păcănele!

Timp de citire: 3 minute

Declarațiile făcute în ultimele zile de domnul senator Cristian Resmeriță cu privire la cheltuirea necorespunzătoare a banilor acordați Complexului Energetic Valea Jiului de către Guvernul României, urmată de obligația de a restitui statului suma de 5 milioane euro, m-au determinat să verific deîndată veridicitatea acestor informații. Iar ceea ce am aflat este departe de cele declarate de domnul senator.

În primul rând, conducerea CEVJ nu a jucat banii la păcănele și nici nu a deturnat sumele din contul companiei, așa cum, din păcate, susține senatorul PSD Cristian Resmeriță.

Cu o parte din banii primiți în luna decembrie de la Guvern și rămași necheltuiți până la finele anului trecut au fost plătite salariile celor 2.000 de angajați ai CEVJ în luna ianuarie! Oare pentru plata salariilor acestor oameni care trudesc din greu pentru a pune o pâine pe masa familiilor lor se revoltă domnul senator? Ce-ar fi însemnat ca ei și familiile lor să rămână fără bani, acum în plină iarnă, când toate facturile sunt mai mari? Ce ar fi însemnat ca ei să iasă în stradă pentru a-și cere drepturile?

De la numirea actualei conduceri a Complexului Energetic Valea Jiului de către PNL, mult contestată de domnul senator, plata salariilor și a celorlalte drepturi incluse în Contractul Colectiv de Muncă nu a întârziat nici măcar o dată! În plus, s-au achiziționat echipamente și materiale necesare în subteran, iar investițiile continuă și în perioada următoare, ceea ce demonstrează o permanentă preocupare a conducerii CEVJ pentru condițiile de muncă ale minerilor și energeticienilor din Valea Jiului.

Faptul că încă înainte de înființarea noii structuri energetice, senatorul PSD Cristian Resmeriță și-a arătat îngrijorarea și nemulțumirea cu privire la deciziile luate pentru salvarea mineritului din Vale, mă contrariază și mă face să mă întreb dacă chiar își dorește cu adevărat ca industria energetică să continue și oamenii să poată munci în condiții decente și să fie plătiți la timp pentru munca lor? Pentru că altfel nu înțeleg de ce susține că actuala conducere a CEVJ este slab pregătită și că ministrul energiei nu a fost inspirat atunci când a numit-o. Și de ce în plenul Senatului a cerut ca actuala conducere să fie schimbată pentru felul în care a cheltuit banii și pentru felul în care va cheltui și ultimul ajutor de stat. Personal mi-a fost rușine că un senator al Văii Jiului a pus într-o lumină atât de nefavorabilă zona noastră, susținând fără dovezi acuzații care nu ne fac cinste.

Din declarațiile domnului senator pot trage două concluzii: ori forțează schimbarea conducerii liberale a Complexului pentru a o înlocui cu una PSD și atunci folosește dezinformarea (că așa e în politică!), ori chiar nu este informat despre felul în care s-au cheltuit banii și a creat acest climat de tensiune și nesiguranță din greșeală.

Pentru acestea toate și pentru faptul că pe mine mă numește mereu profesor educator, încercând să scoată în evidență nepriceperea mea în domeniul mineritului, trebuie să-i amintesc că atunci când s-a dat lupta cea mare pentru mineri și energeticieni în Parlament pentru Legea pensiilor, eu am fost singura care a depus amendamentele salvatoare pentru ei și tot eu am luptat pentru ca ele să fie votate în comisii și în plen, în condițiile în care PSD avea alte indicații de vot!

Vă amintiți, domnule senator, că atât dumneavoastră, cât și președintele Sindicatului Muntele mi-ați mulțumit pentru asta?

Așa că, dacă vrem să fim cinstiți până la capăt, trebuie să recunoaștem că liberalii chiar au făcut lucruri bune pentru Valea Jiului, drept pentru care își merită locul, atât în conducerea CEVJ, cât și în memoria colectivă pentru strădania lor.

Și spun aceasta pentru o corectă informare și pentru că (ne place sau nu ne place) suntem într-o coaliție în care trebuie să dovedim prin rezultate că ne gândim în primul rând la binele oamenilor și la așteptările pe care le au de la noi și nicidecum la jocurile politice care nu îi ajută în niciun fel.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii