Șefii PNL la Deva. Vasile Blaga: „Nu Ponta îi dictează Preşedintelui”

Șefii PNL la Deva. Vasile Blaga: „Nu Ponta îi dictează Preşedintelui”

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Prezent la Deva, copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a făcut declarații tranșante referitoare la pretențiile premierului Victor Ponta de a impune președintelui Klaus Iohannis condiții speciale pentru numirea unui nou prim-ministru.

Blaga a spus că Victor Ponta nu cunoaşte Constituţia şi că şi nu-i poate impune preşedintelui Klaus Iohannis să nominalizeze un alt premier de la PSD.

„Un om arogant, care zice că-i jurist (Victor Ponta, n.r.), dar care nu cunoaşte Constituţia. Dacă dânsul îşi dă demisia, e de văzut dacă mai există o majoritate în actuala configuraţie parlamentară, cum există ea astăzi. Dacă îmi aduc aminte, unul dintre partidele care a zis că-l susţine, a zis că-l susţine pe el (pe Victor Ponta n.r.), atât timp cât este prim ministru şi nu susţine PSD-ul. Deci lucrurile sunt complicate. Preşedintele, după discuţii cu partidele politice, aşa spune Constituţia – şi aţi observat că domnul Iohannis nu încalcă nici în literă, nici în spirit Constituţia – va chema la consultări la Cotroceni toate partidele politice şi va ajunge la o concluzie. Nu Ponta îi dictează Preşedintelui. Preşedintele are obligaţia de a consulta partidele şi de a ajunge la o concluzie”, a declarat Vasile Blaga.

Și copreşedintele PNL Alina Gorghiu a ținut să-și exprime poziția. „Din nefericire pentru domnia sa, are declaraţii impulsive. Vine cu câte o nouă idee în fiecare zi. Şi asta are o singură justificare: neliniştea şi frica pe care o trăieşte zilnic că-şi va pierde funcţia de premier. Şi ştiţi cum se întâmplă, în general, de ce ţi-e frică, nu scapi”, a declarat Alina Gorghiu.

Premierul Victor Ponta a declarat zilele trecute că ar fi dispus să-şi dea demisia din funcţie doar dacă preşedintele Klaus Iohannis îi va garanta, în scris, că noul prim-ministru va fi tot din partea actualei coaliţii de guvernare.
Mihaela PETROȘAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii