Secvenţe din cartierul nordic al Vulcanului

Secvenţe din cartierul nordic al Vulcanului

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

În cartierul Crividia din Vulcan nu se întâmplă prea multe.  Doar când, în zonă, apar vreun echipaj al Poliţiei, autospeciala de la SMURD-ul sau cea a Ambulanţei, lumea de aici se mai trezeşte la viaţă şi iese la poartă.
În rest
e cam pauză pe străzi, ţipenie de om, cum se spune. Ieri, la o casă de peste drum de cimitir, unde mi-am oprit maşinuţa, o fetiţă se juca în noroiul de pe drum. În staţia de autobuz un tânăr aştepta autospeciala primăriei care-i aduce pe copii de la şcoală. De pe o stradă vecină cu cimitirul apare un bărbat.
L-am recunoscut
imediat. Mi-a fost coleg de şcoală generală. Dar nu înţelesesem ce-i cu el în Crividia. Îl ştiam jos, în oraş. Mă lămureşte că s-a mutat aici, pe strada Buciumani, acum vreo şase ani. Mai schimbăm câteva cuvinte, după care a dat să plece. S-a întors brusc şi mi-a arătat primul corp de iluminat public de pe strada lui. „Doar ăsta şi ala de la celălalt capăt merg, mi-a zis el, în rest, cât e noapte, toată strada e în beznă totală. Noroc că a mai crescut ziua!”.
La capătul de sus 
a numai doi stâlpi ar trebui să se ridice nacela autospecialei primăriei, pentru ca electricienii să schimbe becurile arse. Locuitorii străzii au sesizat, îmi spune fostul meu coleg, până s-au săturat. Toată vara trecută. Li s-a replicat că trebuie să facă cereri, una-alta. Birocraţie, ce mai. Să fim serioşi şi cu roţile pe pământ. La câte flotări a făcut nacela, până a umplut bulevardul cu ghirlande de beculeţe, nu i-ar crăpa sistemul hidraulic dacă ar mai executa două. Apoi, îmi dau cu părerea, tot în zona aceea ar fi bine să ajungă şi o maşină care să ia gunoaiele scoase de lucrătorii de la venitul minim garantat, după ce au curăţat rigola firului de pârâu care curge pe lângă gardul cimitirului…
Gheorghe OLTEANU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii