Se schimbă lucrurile / Un contract nou pentru întreţinerea drumurilor judeţului

Se schimbă lucrurile / Un contract nou pentru întreţinerea drumurilor judeţului

Timp de citire: 2 minute
După cum se ştie, pentru noul contract cadru de întreţinere a drumurilor judeţene ce va fi valabil patru ani, Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara a demarat deja procedurile de achiziţie. Conform declaraţiilor preşedintelui CJ Hunedoara, făcute în emisiunea Hunedoara Plus, moderată de Cătălin Docea la Hunedoara TV, în luna februarie ar putea fi daţi câştigătorii, până atunci lucrându-se pe contractele vechi, din 2011.
Ajungem şi în secolul XXI
Adrian David spune că CJ Hunedoara s-a pregătit temeinic pentru această iarnă. „Am alocat 1,5 milioane de lei pentru stocurile de materiale antiderapante şi pentru decontarea lucrărilor de deszăpezire ce vor urma. Nu o să avem probleme mari. Cea mai grea zonă, pe lângă cea din Valea Jiului, este nordul judeţului”.
Preşedintele CJ a declarat că nu-i poate obliga pe cei care execută acum contractul să-şi monteze GPS-uri pe maşini, dar cei care vor lucra de când se va încheia noul contract vor avea cu siguranţă montate astfel de dispozitive. „GPS-rile vor fi montate pe utilajele de iarnă, iar harta interactivă va fi gata la câteva zile după. Este o chestiune tehnică simplă. Accesul se face pe harta Consiliului Judeţean Hunedoara. (Referitor la contractul aflat în derulare – n.r.), sunt nişte oprelişti făcute de lege şi cred că nu i-ar conveni nimănui să se schimbe regulile în timpul jocului. Dar, jocul acesta este aproape de final. Schimbăm regulile şi ajungem în secolul XXI cu regulile noastre. Începem un nou pas din 2016 până în 2020” , a explicat Adrian David.
Probleme la Certej
Unele probleme cu drumurile au fost descoperite la Certej, dar există discutate soluţii. „În Certejul de Sus, împreună cu domnul primar am inspectat situaţia drumurilor judeţene pe 761 A, pe 761 B. Sunt nişte probleme, nişte lucrări începute pe care nu reuşim să le terminăm anul acesta. Cu siguranţă o să le introducem în programul de întreţinere de anul viitor. Este vorba de un kilometru spre Măgura şi doi kilometri spre Vărmaga-Banpotoc. Sunt drumuri importante pentru cei care locuiesc în zonă. Este într-adevăr un drum judeţean 761 care este asfaltat în întregime dar ocoleşte foarte mult. Atunci, punem şi noi umărul şi lucrăm la economiile fiecărei familii din zonă”, a declarat Adrian David.
Per total, e bine
Adrian David a declarat că anul acesta CJ a reuşit să implementeze tot ce şi-a propus, legat de întreţinere de drumuri: „Nu ne putem lăuda cu foarte multe realizări pentru că nu am avut suficienţi bani. Este foarte greu de gestionat cea mai amplă reţea de drumuri judeţene din România, atunci când discutăm de principiul bugetului minim. Noi avem 450 de mii de locuitori, peste 1.300 de kilometri de drum judeţean şi avem acelaşi buget ca şi Mehedinţiul care are 1/3 din problemele noastre”.
Mihaela PETROSAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii