Petroşani. Primarul Iacob-Ridzi îi cere ministrului Gerea să nu lase locuitorii în...

Petroşani. Primarul Iacob-Ridzi îi cere ministrului Gerea să nu lase locuitorii în frig la iarnă

Timp de citire: 2 minute

Domnului ANDREI GEREA, Ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri
Subiect: Cetăţenii din Petroşani vor garanţii că vor avea căldură în locuinţe în iarna acestui an

Stimate domnule Ministru,
Situaţia  dificilă în care se regăseşte de ceva vreme Complexul Energetic Hunedoara ne preocupă şi ne îngrijorează în mod constant, aşa cum sunt convins că această temă nu vă este nici dumneavoastră una indiferentă.
Dincolo de problemele curente legate de funcţionarea Complexului Energetic Hunedoara, de problemele salariaţilor care lucrează în această companie şi de raporturile instituţionale ale administraţiei locale pe care o conduc cu acest agent economic vital pentru existenţa comunităţii noastre locale, vă aduc în atenţie o problemă care ne îngrijorează în mod deosebit şi pentru care, încă de pe acum, doresc să vă solicit intervenţia.
În prezent, comunitatea locală din municipiul Petroşani este unul dintre cei mai importanţi beneficiari ai serviciilor de termoficare furnizare de CEH, fapt confirmat de cei peste 10.000 de abonaţi casnici, la care se adaugă toate instituţiile publice locale şi un număr important de agenţi economici care utilizează serviciile de termoficare ale Complexului Energetic Hunedoara. În numele acestora, în calitatea mea de primar al municipiului Petroşani, având în faţă câteva informaţii de ordin tehnic şi statistic, vă solicit stimate domnule ministru să găsiţi soluţia prin care activitatea termocentralei de la Paroşeni să fie una constantă, iar stocurile de cărbune necesare pentru producerea de energie termică în iarna 2015-2016 să fie, din timp, asigurate.
Vă informez că, în acest moment, stocul de cărbune de la Termocentrala Paroşeni aproape că nu asigură nici măcar funcţionarea la capacitate minimă a acesteia, fapt confirmat şi de oprirea sistemului de producţie în repetate rânduri. Este evident faptul că, în condiţiile în care grupul energetic de la Paroşeni arde potrivit statisticilor oficiale, în medie, circa 2.000 de tone de huilă, din producţia livrată în prezent de sucursalele miniere din cadrul CEH, este imposibil de asigurat un stoc de cărbune suficient pentru producerea energiei termice necesare pentru sezonul de iarnă, stoc estimat la un necesar de 300.000 de tone de huilă.

În  faţa acestor realităţi vă solicit, domnule ministru, să luaţi măsurile care se impun pentru ca municipiul Petroşani, în calitate de beneficiar al serviciilor de termoficare, să aibă garanţii certe că nu vor exista probleme în iarna care urmează în ceea ce priveşte asigurarea agentului termic pentru încălzirea locuinţelor, a şcolilor, spitalelor şi instituţiilor publice.

Vă rog, de asemenea, să prezentaţi în mod public, soluţiile pe care le întrevedeţi pentru ca populaţia Văii Jiului să fie corect şi prompt informată pe marginea acestui subiect.

Vă mulţumesc.

Cu consideraţie,
Tiberiu IACOB-RIDZI
Primarul municipiului Petroşani


Scrisoarea primarului Iacob-Ridzi

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii