Scrisoare deschisă către Prim Ministrul României, domnul Dacian Ciolos, privind asigurarea finanţării...

Scrisoare deschisă către Prim Ministrul României, domnul Dacian Ciolos, privind asigurarea finanţării pentru reabilitarea DN 66A Câmpu lui Neag – Herculane şi modernizarea staţiei de cale ferată Petroşani, în anul 2016

Timp de citire: 2 minute
Stimate domnule Prim-ministru,
Parlamentarii semnatari al prezentei scrisori vă adresează în numele cetăţenilor din judeţul Hunedoara apelul de a include în proiectul Legii Bugetului de stat pentru anul 2016 finanţarea necesară pentru reabilitarea Drumului Naţional 66A Câmpu lui Neag – Herculane şi pentru modernizarea staţiei de cale ferată Petroşani.
În calitate de reprezentanţi ai cetăţenilor din Hunedoara dorim să vă aducem la cunoştinţă importanţa pe care o au aceste proiecte pentru judeţul nostru. După cum ştiţi cu siguranţă, judeţul Hunedoara, este printre cele mai urbanizate judeţe din ţară, dar şi printre cele mai sărace zone din Uniunea Europeană.
Una din cauzele acestei realităţi este starea precară a infrastructurii de transport care, timp de peste două decenii, a condamnat sudul judeţului Hunedoara la izolare. Consecinţa se vede astăzi în datele statistice privind locurile de muncă şi nivelul scăzut al salariilor, la care se adaugă exodul masiv al tinerilor şi specialiştilor hunedoreni plecaţi la muncă în alte zone din ţară sau din străinătate.
Ca urmare a celor de mai sus, noi, parlamentarii de Hunedoara învestiţi în anul 2012 dorim sprijinirea a două proiecte majore care să readucă judeţul nostru în circuitul economic naţional: 1) Reabilitarea DN 66A Câmpu lui Neag – Herculane şi 2) Modernizarea statiei de cale ferată Petroşani.
Lucrările de amenajare a Drumului Naţional 66A Câmpu lui Neag – Herculane construit pe un vechi drum forestier, au început în anul 1999, în timpul guvernului condus de Radu Vasile şi au fost întrerupte de mai multe ori, ultima oară, fiind reluate în 2006 şi sistate în 2008.
Staţia de cale ferată Petroşani, dată în folosinţă în 1870, adică în urmă cu 145 de ani şi care de-a lungul timpului a beneficiat de foarte puţine lucrări de întreţinere, fără să mai vorbim de reabilitare, mai are puţin şi se dărâmă sub privirile îngrijorate ale călătorilor.
Vă rugăm aşadar, cu toată buna credinţă, să nu abandonaţi ceea ce a fost început de predecesorii dumneavoastră. Cele două proiecte sunt strâns legate, întrucât doar împreună pot închide circuitul economic care va favoriza fluxurile comerciale, punând astfel în valoare economia judeţului nostru.
înţelegem constrângerile bugetare pe care le întâmpină orice prim-ministru aflat la conducerea Guvernului României. Dar vă rugăm să ţineţi cont de faptul că judeţul Hunedoara a rămas prea mult timp în izolare, iar decalajele economice şi sociale faţă de restul ţării s-au amplificat mult prea mult în ultimele două decenii.
În concluzie, în numele cetăţenilor din Hunedoara, vă rugăm să analizaţi cererea noastră şi să dispuneţi ca în Bugetul de stat pentru anul 2016 să fie prevăzute sumele necesare finalizării Drumului Naţional 66A Câmpu lui Neag – Herculane, precum a lucrărilor necesare modernizării statiei de cale ferată Petroşani.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii