Şcoala Gimnazială nr.4 din Vulcan: FB pe linie!

Şcoala Gimnazială nr.4 din Vulcan: FB pe linie!

Timp de citire: 3 minute
Prima vizită pe care comisia de evaluare externă a făcut-o la Şcoala Gimnazială nr.4 din Vulcan a fost acum cinci ani. Atunci când această şcoală gimnazială vulcăneană a fost inclusă într-un proiect iniţiat de Ministerul Educaţiei.
La prima evaluare,
şcoala a primit două calificative de bine şi, restul până la 143, de foarte bine. A fost ceva notabil, mai ales că era pentru prima dată când colectivul de cadre didactice şi elevi trecea printr-o asemenea experienţă. Ce trebuie neapărat amintit este faptul că indicatorii de performanţă, o sută patruzeci şi trei, după cum spuneam, urmăriţi de către evaluatori au fost atent selectaţi, pentru a reflecta, până în cel mai mic amănunt, activitatea dintr-o instituţie de învăţământ. Zilele trecute, joi şi vineri, 17, respectiv, 18 noiembrie, la cinci ani de la prima vizită, Şcoala Gimnazială nr.4 Vulcan a fost din nou „călcată” de către comisia de evaluare externă.
Un domn profesor universitar 
şi colegul domniei sale, profesor din învăţământul preşcolar, ambii din Timişoara şi membri ai Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar, au venit, pentru a atestarea nivelului serviciilor educaţionale  de la această şcoală vulcăneană. Cei doi au fost foarte chiţibuşari în verificarea activităţii cadrelor didactice, a personalului didactic auxiliar şi nedidactic. Atât de la şcoală, cât şi de la Grădiniţa nr.1 cu Program Normal, care, structural, aparţine instituţiei de învăţământ al cărei director este doamna profesoară Ecaterina Illyes. Rezultatul recentei evaluări: calificatul de „foarte bine” la toţi indicatorii care vizează activitatea ştiinţifică, dotarea spaţiilor şcolare cu tehnologie informatică, dezvoltarea profesională a personalului, parteneriate şi activităţi extracurriculare, rezultate la evaluările naţionale etc. Adică, mai simplu spus, FB pe linie.
Şcoala Gimnazială Nr.4 din Vulcan
datează de la începutul anilor ’60 ai secolului trecut. Nu are ziduri seculare, aşadar, dar, cum spunea Regele Ferdinand I Întregitorul, „Nu zidurile fac o şcoală, ci spiritul ce domneşte într-însa”. Iar cuvintele Măriei Sale scot foarte bine în evidenţă, chiar şi acum, după decenii şi decenii, acest adevăr. Şcoala Gimnazială nr.4 din Vulcan are, într-adevăr, un spirit care trăieşte în ea şi, în ciuda anilor care au trecut peste clădire, o menţine permanent tânără. Există un secret al acestei performanţe? Desigur că există, iar el nu este doar proprietatea doamnei directoare, ci a întregului colectiv al şcolii. Lucru recunoscut de către doamna prof. Ecaterina Illyes pe care am rugat-o să dezvolte acest subiect.
„Suntem un colectiv
de cadre didactice deschis spre nou, avem elevi dornici să se formeze, să devină oameni adevăraţi, am aflat de la doamna director (în fotografie). Punem suflet în tot ceea ce facem, iubim copiii, ne ocupăm de fiecare în parte, îi pregătim pentru viaţă, iar legătura cadru didactic-elev este una deosebită. Există o echipă managerială competentă, cadre didactice foarte bine pregătite, ceea ce generează un climat şi o atmosferă de studiu deosebite. Părinţii sunt interesaţi de dezvoltarea propriilor copii, iar legătura dintre şcoală şi familie este una strânsă. Nu trebuie uitată colaborarea bună pe care o avem cu administraţia publică locală, aceasta contribuind la dotarea cu materialele didactice necesare procesului de învăţământ. Aş vrea să le mulţumesc cadrelor didactice, celor didactice auxiliare şi personalului administrativ, cu care împărtăşim bucuria acestui succes repurtat în activitatea desfăşurată la un înalt nivel de profesionalism.. Nu-i voi uita, desigur, pe elevii şcolii, pe părinţii lor, adevăraţi parteneri în procesul educativ, şi nici pe reprezentanţii administraţiei publice locale. Mii de mulţumiri tuturor, pentru sprijinul acordat!”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii