Școala Altfel” la Serviciul Județean Anticorupție Hunedoara

Școala Altfel” la Serviciul Județean Anticorupție Hunedoara

Timp de citire: un minut

Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Hunedoara a încheiat un protocol de colaborare cu Inspectoratul Şcolar Hunedoara, în baza căruia, în perioada martie – decembrie, vor avea loc sesiuni de informare anticorupție cu elevii claselor a-XI-a şi a-XII-a din cadrul liceelor de pe raza judeţului Hunedoara.

Prima sesiune de informare va avea loc astăzi, 27 martie, la sediul Inspectoratului Şcolar Hunedoara, sala „Spiru Haret”, activitate la care vor participa 250 de elevi din cadrul a 8 unități de învățământ din Deva.

Sesiunea de informare va avea un caracter informativ, lucrătorii D.G.A. – S.J.A. Hunedoara urmând să le prezinte elevilor informații ce cuprind competențele unității noastre, drepturile, libertățile și obligațiile ce le revin elevilor în calitate de cetățeni în relația cu angajații M.A.I., infracțiunile de corupție și cele asimilate acestora, modul de acțiune în situația în care sunt implicați sau iau la cunoștință despre săvârșirea unor fapte de corupție, modalitățile de sesizare, consecințele și costurile corupției, precum și cazuri de corupție instrumentate de D.G.A..

Totodată, elevilor le vor fi înmânate pliante cu mesaje preventive anticorupţie iar, la sediul unităţilor de învăţământ din judeţ, vor fi expuse afişe cu mesajul „Generaţia Anticorupţie”, editate în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Hunedoara.

La evenimentul de astăzi participă prefectul judeţului Hunedoara.

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii