Sărbătoare Naţională / Ce va fi duminică la Ţebea

Sărbătoare Naţională / Ce va fi duminică la Ţebea

Timp de citire: un minut

Aşa cum se întâmplă în fiecare an, duminică, 13 septembrie, în judeţul Hunedoara se desfăşoară „Serbările Naţionale Ţebea 2015”, manifestare dedicată împlinirii a 143 de ani de la trecerea în nefiinţă a marelui patriot român Avram Iancu.

Conform programului oficial, ceremonialul public va avea loc la Complexul Istoric din localitatea Ţebea, comuna Baia de Criş, judeţul Hunedoara, după următorul program: între 10.30 – 11.30 – Slujba religioasă de pomenire şi ceremonia depunerii de coroane, iar în intervalul 11.30 – 12.00 – Evocare istorică, mesajele autorităţilor şi defilarea gărzii de onoare.
Manifestările vor continua cu un spectacol folcloric susţinut de formaţii şi interpreţi de muzică populară.
„Accesul publicului, în data de 13 septembrie, pe platoul destinat ceremonialului se va realiza doar pe poarta nr. 2 (situată în imediata apropiere a căminului cultural). Totodată, în acest spaţiu se interzice accesul cu drapele sau însemne ale partidelor politice. În timpul ceremonialului public, se recomandă un comportament decent, zgomotele puternice (imnuri, lozinci) afectând caracterul comemorativ al manifestării”, a informat Instituţia Prefectului judeţului Hunedoara.
De asemenea, duminică, traficul rutier se va închide pe DN 76 km 38+500 – 38+600, în intervalele orare 10:15-10:30 şi 11:45-12:00. Închiderea circulaţiei este necesară pentru formarea gărzii de onoare, prezentarea onorului militar şi defilarea gărzii de onoare, iar situaţia din teren nu permite devierea circulaţiei pe rute ocolitoare.
Structurile MAI vor asigura ordinea publică pe timpul şi premergător acestei manifestări, în perioada 12-13 septembrie 2015, urmărind prevenirea şi combaterea oricăror fapte antisociale. În acest sens, organizatorii recomandă participanţilor să respecte sugestiile prevăzute în regulament, normele de convieţuire socială, iar în situaţia în care observă săvârşirea unei fapte ilegale, să se adreseze jandarmilor din dispozitivul de ordine publică.
Mihaela PETROŞAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii