Săniuța fuge, performanța o ajunge!

Săniuța fuge, performanța o ajunge!

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Sportivii de la secția de sanie CSȘ Petroșani au nevoie de o pârtie pentru a se pregăti la un nivel înalt. Deja câțiva sportivi au luat drumul lotului național, sub îndrumarea antrenoarei Alina Rotaru.

 

6+12 sportivi

Sania este un sport nu foarte mediatizat la noi. Asta nu înseamnă că nu avem performanță. Din contră! La secția de sanie de la CSȘ Petroșani sunt două grupe de sportivi pasionați de acest sport.

Cele două grupe sunt formate din copii care fac performanță și copii începători. La grupa de performanță sunt 6 sportivi, iar la începători 12 sportivi. De ei se ocupă Alina Rotaru.

 

Tradiție și muncă

În Valea Jiului sania este o tradiție, majoritatea copiilor vin din apropiere de Petroșani. „Petrila este orașul care ne dă cei mai mulți sportivi. Am început selecția de copii și din Petroșani. Îi așteptăm pe toți iubitorii de sport să își aducă copiii către performanță”, spune Alina Rotaru.

Sania, ca și celelalte sporturi, implică cheltuieli.

„Pentru desfășurarea antrenamentelor avem nevoie de o pârtie pe gheață iarna, iar vara pregătim starturi pe role. În Petroșani avem o pârtie pe gheață, unde mergem și ne antrenăm iarna. Pârtia este situată lângă Baza Didactica din Masivul Parâng. Este o construcție destul de veche, dar încă ne ajută. La momentul actual, în România, nu există o pârtie de sanie. Sperăm în viitor să avem o colaborare cu Primăria Petroșani pentru realizarea unei pârtii în oraș. Este un sport care nu implică costuri din partea copiilor, având tot sprijinul acordat de F.R.B.S si C.S.Ș Petroșani”, spune Alina.

 

Sportivi la loturi

CSȘ Petroșani are sportivi selecționați la loturile naționale de juniori.

„Anul acesta dorim menținerea acestor sportivi în lot. Pe data de 12 aprilie vom participa la Concursul National de la Miercurea Ciuc. Suntem motivați și pregătiți. Ne dorim urcarea pe podium. Două sportive de la CSȘ Petroșani, Tolomey Petra Maria și Căciulan Daria, au participat la Jocurile Olimpice de Tineret desfășurate la Lausanne, în Elveția”, a dezvăluit Alina Rotaru pentru „Ziarul Văii Jiului”.

 

Greu în pandemie

„În condițiile actuale de pandemie sportivii de la sanie au avut o perioadă foarte grea, accesul în sală fiind limitat. Pregătirea fizică si antrenamentele desfășurându-se în aer liber. Ne continuăm selecția și așteptăm copiii doritori de mișcare la secția de sanie din cadrul clubului. Antrenamentele sunt gratuite și se desfășoară în condiții optime de siguranță pentru toți participanții.

Mulțumim celor implicați în activitățile secției de sanie CSȘ Petroșani”, a concluzionat Alina Rotaru.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii