Sănătatea ta contează! Campanie pentru prevenirea şi depistarea precoce a cancerului mamar

Sănătatea ta contează! Campanie pentru prevenirea şi depistarea precoce a cancerului mamar

Timp de citire: un minut

Sub îndemnul “Sănătatea ta contează!”, Organizaţia Femeilor Liberale şi deputatul Carmen Hărău au demarat o campanie pentru prevenirea şi depistarea precoce a cancerului mamar.

„Sub acest îndemn, “Sănătatea ta contează”, începem seria de manifestări organizate în luna luptei împotriva cancerului de sân. Pentru că, din diverse motive, nu există încă o cultură a controalelor medicale periodice, 10.000 de noi cazuri de cancer mamar sunt depistate anual în România. Din nefericire, aproximativ 8.000 dintre aceste de cazuri ajung prea târziu la medic, cancerul mamar fiind principala cauză de deces în rândul femeilor cu vârste cuprinse între 40 şi 55 de ani. Ştim cu toţii că medicina preventivă este la pământ. Tocmai de aceea atragem atenţia că, dacă astfel de cazuri sunt depistate la timp, mult mai multe vieţi ar putea fi salvate”, a declarat Carmen Hărău, deputat de Hunedoara.

12115872_924357537644752_366950206143624064_nÎn baza unor taloane oferite doamnelor şi domnişoarelor prezente joi în faţa Casei de Cultură din municipiul Hunedoara, există posibilitatea de a câştiga, prin tragere la sorţi, un consult gratuit de specialitate.

„Din păcate, România se află într-o situaţie ruşinosă la nivel mondial din punct de vedere al cazurilor de cancer la sân. Această patologie nu ţine cont de vârstă. Aceasta ecografie care se doreşte a fi promovată ca factor de prevenţie se poate aplica la orice vârstă. Din pacate, chiar şi la bărbaţi se depistează forme de cancer la sân”, a declarat Carollina Radu, director medical în cadrul Spitalului Municipal “Dr. A. Simionescu” din Hunedoara.

12068717_490793127748033_5401991777921795607_oFaţada clădirii Casei de Cultură din municipiul Hunedoara a fost iluminată în culoarea speranţei, a optimismului, a victoriei împotriva acestei boli parşive. Acțiunile de conştientizare publică se vor desfăşura în tot județul pe parcursul lunii octombrie, aceasta fiind declarată luna luptei împotriva cancerului la sân.

Andreea PATRICHE
(sursa foto: facebook.com)

Sănătatea ta contează! Campanie pentru prevenirea şi depistarea precoce a cancerului mamar

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii