Sănătatea în pericol / Tinerii au preluat bolile bătrâneţii

Sănătatea în pericol / Tinerii au preluat bolile bătrâneţii

Timp de citire: un minut
Potrivit ultimelor informaţii furnizate de medicii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Hunedoara, numărul tinerilor de 30-35 de ani afectaţi de boli specifice vârstei a treia creşte îngrijorător.
Este vorba, spun specialiştii, despre accidentele vasculare cerebrale sau afecţiunile cardio-vasculare, inclusiv cazuri de infarct miocardic, semnalate în 2015, în judeţul Hunedoara, cazuri la care a intervenit Serviciul Judeţean de Ambulanţă.
„În ultima perioadă numărul pacienţilor cu afecţiuni cardio-vasculare şi cerebro-vasculare a crescut. Limita de vârstă nu mai este în jurul celei de 60 de ani, ca în anii trecuţi, ci a început să coboare chiar şi la 30 de ani. Am avut pacienţi cu infarct chiar şi la 35 de ani”, a declarat dr. Călin Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al SAJ Hunedoara.
După cum arată specialiştii, aceste îmbolnăviri nespecifice tinerilor se datorează stresului din ce în ce mai mare, alimentaţiei nesănătoase, dar şi consumului de cafea, tutun şi alcool.
„Unele dintre cauze sunt stresul, consumul excesiv de cafea, alcool, tutun, mediul de muncă, sedentarismul, mâncărurile mult prea grase. A crescut şi numărul pacienţilor tineri cu hipertensiune arterială – într-un mod îngrijorător -, dar şi a celor cu diabet zaharat, inclusiv la copii”, a explicat dr. Călin Dumitrescu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii