Sâmbătă , accesul către  Piața Unirii din Deva va fi restricționat. Au...

Sâmbătă , accesul către  Piața Unirii din Deva va fi restricționat. Au loc Zilele Maghiare

Timp de citire: un minut

Piața Unirii, din Deva, va găzdui, sâmbătă, 23 septembrie, o serie de manifestări desfășurate în cadrul ediției a VIII-a a „Zilelor Maghiare în județul Hunedoara”, organizate de Asociația „Geszthy Ferenc” în parteneriat cu Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva. Organizatorii au pregătit  programe culturale, gastronomice, sportive și distractive.

Pentru buna desfășurare a evenimentului, sâmbătă, în intervalul orar 7.00-24.00, circulația rutieră va fi închisă între intersecția Bulevardului Iuliu Maniu cu Piața Unirii – pe tronsonul cuprins între parcarea AJOFM și clădirea Minvest, și în Piața Unirii – pe tronsonul cuprins între parcarea din fața Primăriei Municipiului Deva și Fischer’s Pub.

Vin oaspeți din toată Transilvania și din Ungaria, în acest sens sperăm ca vremea să fie bună, pentru că s-au pregătit programe în aer liber, un târg al meșteșugarilor și preparate specifice bucătăriei maghiare. Începând cu ora 15.00, pe scena amplasată în centrul istoric al Devei vor avea loc spectacole de muzică și dansuri populare maghiare, dansuri medievale și teatru, susținute de coruri și ansambluri din România și Ungaria. Seara se va încheia cu un megaconcert al legendarei trupe rock „Piramis”, din Ungaria.

Ediția din acest an a „Zilelor Maghiarilor din județul Hunedoara” se desfășoară în perioada 22 septembrie-2 octombrie, în 11 localități din județ, sub egida Anului Evenimentelor Comunitare.

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii