Sălile de evenimente, rămân localurile cu cele mai multe nereguli în ochii...

Sălile de evenimente, rămân localurile cu cele mai multe nereguli în ochii inspectorilor ISU

Timp de citire: un minut

În intervalul 07 – 11 decembrie, inspectorii de prevenire, din cadrul Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, au executat 36 controale de prevenire la operatori economici cu specific de comerţ, cultură sau turism din Deva, Haţeg, Petroşani, Petrila, Geoagiu, Brad, Orăştie, Vulcan, Rapoltu Mare, Teliucu Inferior şi Câmpu lui Neag.

O sală de evenimente de la Câmpu lui Neag a fost trasă pe linie moartă, ceea ce înseamnă că evenimentele de sărbători organizate de administratorii societății sunt puse sub semnul întrebării.

Sala de evenimente, cu o suprafaţă de peste 700 mp, a fost închisă deoarece nu a fost identificată data realizării documentaţiei tehnice de autorizare a lucrărilor de construcţie şi lipsea instalaţia de stingere a incendiilor prevăzută cu hidranţi interiori în concordanţă cu valoarea de referinţă, încălcându-se grav cerinţele de securitate la incendiu în ceea ce priveşte periclitarea vieţii ocupanţilor, stabilite prin HGR nr. 915/2015. Pentru aceste deficienţe societatea a fost sancţionată şi cu 30.000 lei. În plus, operatorul economic a fost sancţionat cu încă 10.000 lei pentru executarea unor lucrări de extindere şi modernizare fără solicitarea avizului/autorizaţiei de securitate la incendiu.

În cadrul controalelor pompierii au constatat 85 deficienţe, aplicând 51 avertismente şi 21 sancţiuni contravenţionale în valoare de 193.500 de lei. Sancţiunile au mai fost aplicate pentru necorelarea tuturor măsurilor de apărare împotriva incendiilor cu natura şi nivelul riscurilor de incendiu, neîntocmirea planului de intervenţie în caz de incendiu, punerea în funcţiune a unor obiective suplimentare faţă de cele care au stat la baza emiterii autorizaţiei de securitate la incendiu şi exploatarea instalaţiilor electrice cu improvizaţii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii