Şahiştii din Vulcan – nu doar ageri la minte, ci şi viguroşi...

Şahiştii din Vulcan – nu doar ageri la minte, ci şi viguroşi la trup

Timp de citire: un minut

La secţia sportivă vulcăneană al cărei preşedinte este, Ioan Dorel Şchiopu are grijă nu doar ca mintea micilor şahişti să fie ascuţită tot timpul. De curând, el a gândit o modalitate care să-i îndemne efectiv la mişcare pe copiii al căror îndrumător este.

Vineri după amiază,

douăzeci şi opt de băieţi şi zece fete s-au întâlnit pe terenul de sport al Şcolii Gimnaziale nr. 6. Şcoală aflată foarte aproape de Clubul “Şansa”, în care are loc pregătirea teoretică şi practică a membrilor Secţiei de Şah a CS Vulcan. Băieţii au alcătuit patru echipe, două cu componenţi sub zece ani şi alte două cu jucători cu vârsta de peste zece, şi au jucat, în cadrul fiecărei grupe, câte două meciuri de fotbal. Tur, retur. În ceea ce le priveşte pe fete, ele au preferat badminton-ul. Sport mai potrivit pentru ele.

“E prima dată

când îi scot la mişcare, a mărturisit Ioan Dorel Şchiopu, şi văd că iniţiativa asta le place copiilor. Iată, şi-au dat şi ei seama că deviza noastră Fii deştept, joacă şah! nu doar că poate fi completată, dar merge foarte bine cu aceea care vorbeşte despre Minte sănătoasă în corp sănătos!. Pe de altă parte mă bucur că şi părinţilor le-a plăcut iniţiativa”.

Gheorghe OLTEANU

Şahiştii din Vulcan – nu doar ageri la minte, ci şi viguroşi la trup

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii