Să îl ajutăm! 10.000 de lei îl despart pe Kevin Alecsa de...

Să îl ajutăm! 10.000 de lei îl despart pe Kevin Alecsa de Jocurile Olimpice de Tineret 

Timp de citire: 4 minute

10.000 de lei este suma de care Kevin Alecsa, sportiv legitimat la CSȘ Petroșani, are nevoie pentru a putea fi prezent la Jocurile Olimpice pentru Tineret.

Valea Jiului are un copil cu potențial olimpic, dar are nevoie de sprijinul nostru până la data de 14 noiembrie. Sportivul de la secția de sanie are nevoie de suma de 10.000 lei pentru a putea cumpara o sanie care să corespundă nivelului de competiții olimpice.

În luna ianuarie a anului viitor, Alecsa Kevin ar putea reprezenta România la Jocurile Olimpice de Tineret Gangwon 2024, care se vor desfășura în Republica Korea, în perioada 19 ianuarie – 1 februarie. Avem astfel șansa să ajutăm un tânăr să viseze, și să zboare precum un zmeu cu sania pe partie.

Mobilizare exemplară

Pentru ca sportivul din Petrila, Kevin Alecsa, să aibă o sanie performantă s-au mobilizat foarte mulți oameni din Vale.

Performanțele sportivilor de la secția de sanie a CSȘ Petroșani s-au făcut remarcate  la nivel național și internațional. Kevin Alecsa, sportivul antrenat în prezent de prof. Alina Rotaru, a obținut performanțe remarcabile în acest sport. Rezultatele sale l-au propulsat la lotul național de sanie al României pentru Jocurile Olimpice de Tineret din 2024, de la Gangwon (Coreea de Sud).

“De mic copil mi-am dorit să fiu campion! Am luptat contra tuturor șanselor. Am mers la preselecția pentru sanie împreună cu fratele meu, cu toate că nu fusesem selectat, dar mi-am dat seama că eu sunt făcut pentru sanie și sania pentru mine. În decurs de 8 ani am reușit performanța de a ajunge pe primul loc și de a fi selectat în lotul României pentru Jocurile Olimpice de Tineret”, spunea Kevin Alecsa.

 

Dincolo de ambiția și seriozitatea cu care abordează fiecare întrecere sportivă, performanțele lui Kevin Alecsa se împiedică de o sanie performantă. Sania lui este una cu o vechime foarte mare și nu mai poate face față concursurilor.

“Este o sanie veche, cam de prin anul 2000, este uzată, este lipită cu scoci și de multe ori am întâmpinat situații în care sania mea a constituit nu un sprijin, ci o frână în evoluția competițională. M-am antrenat intens, am făcut tot ce se cere unui sportiv de performanță, dar este evident că nu am sania care să îmi fie bună, să pot face performanță”, scria Kevin Alecsa pe contul său de socializare.

Din păcate, nici CSȘ Petroșani și cu atât mai puțin sportivul și familia acestuia nu dispun, în ciuda tuturor strădaniilor și economiilor făcute, să adune fondurile necesare pentru achiziționarea unei sănii noi. Costul unei astfel de sănii este de aproximativ 7500 de euro. Pentru că nu poate risca să piardă oportunitatea de a fi prezent pe tabloul competiției olimpice pentru tineret din Coreea de Sud, Kevin Alecsa a făcut apel la spijinul comunității din Valea Jiului, la oamenii pentru care vrea să câștige Jocurile Olimpice pentru Tineret din 2024 pentru a aduce mândrie comunității din care face parte. “Trebuie să adun fondurile necesare construirii unei noi sănii, care să mă ducă la cele mai înalte niveluri în acest sport. Nu pot să îmi ating potențialul maxim într-o sanie mică, veche și ruptă. Am concurat cu mănuși rupte, cu combinezon luat dintr-un magazin second-hand, dar sania e obligatoriu să fie pe măsura mea, să îmi pot atinge capacitatea maximă de sănior! Mai ales într-o competiție olimpică, unde vreau să concurez pentru Valea Jiului și pentru România cu șanse reale de a câștiga o medialie. Dar pentru asta am nevoie de sprijinul dumneavoastră”, mărturisea plin de curaj sportivul Kevin Alecsa.

Mai e puțin

Și apelul sportivului nu a rămas fără ecou. Mai are nevoie de o mică parte pentru a aduna întreaga sumă. Între timp sportivul a urmat o perioadă de pregătire cu lotul național, în Germania.

“Este un copil cu perspective foarte frumoase așa că odată fiind gata și sania nu îi mai rămâne decât să ne facă mândri de el”, spunea antrenoarea sa, Alina Rotaru, cea care l-a șlefuit pe sportiv la CSȘ Petroșani.

Puțin mediatizat

Sania este un sport mai puțin mediatizat în România. Condițiile sportivilor nu sunt cele mai prielnice. De aceea loturile naționale se pregătesc în afara țării.

“Noi suntem într-o continuă dezvoltare, dar din păcate acest sport nu este foarte mediatizat la noi. Copiii vin foarte greu spre acest sport. Kevin este un sportiv conștiincios. A avut bursă sportivă, bursă de merit. Se descurcă bine la competiții în ciuda multor lipsuri. Este medaliat la probele de dublu, la probele de simplu e mai greu dacă nu ai o sanie bună. Degeaba ești tu bun ca sportiv dacă nu ai și o sanie pe măsură. E ca și cum ai merge la un concurs de mașini și tu conduci o Dacie. Oricât de bun ai fi, ai nevoie să te ajute și sania de concurs”,  spunea cu ceva timp în urmă, pentru pentru zvj.ro, Alina Rotaru.

Sportivul a fost ajutat și de către înotătorul Avram Iancu, acesta donând din premiul primit pentru performanță sa de pe Rin. Acum mai are nevoie de 10.000 de lei. Să facem un efort și să îl ajutăm!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii