S-a dat startul lucrărilor la proiectul „Amenajare pistă pentru biciclişti pe Calea...

S-a dat startul lucrărilor la proiectul „Amenajare pistă pentru biciclişti pe Calea Zarandului”

Timp de citire: un minut

Bicicliştii deveni vor avea o nouă pistă pe care vor putea circula şi asta după ce, marţi dimineaţă, s-a predat amplasamentul şi s-a dat totodată ordinul de începere a lucrărilor. 2.304.311,80 de lei aceasta este valoarea totală a proiectului, un proiect derulat pe fonduri europene, bani din care 2.254.668,10 lei reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă solicitată. Sursele de finanţare ale proiectului sunt din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, bugetul de stat şi bugetul local după cum urmează: 1.848.597, 78 lei din Fondul European pentru Dezvoltarea Regională, 406.070,32 lei reprezintă valoare eligibilă din bugetul naţional, cofinanţarea beneficiarului la cheltuieli eligibile şi neeligibile, inclusiv TVA neeligibil de 49.643,70 lei.

Pista pentru biciclişti va avea o suprafaţă de 3.176,74 mp şi va trebui finalizată în termen de 4 luni.

Proiectul este deja în implementare începând cu data de 30.05.2015, are o durată de 7 luni, din care patru luni este efectivă a pistei, reabilitarea  de trotuare şi spaţii verzi. Din punct de vedere al lucrărilor acestea au succesiunea firească de  organizare de şantier, amenajarea pistelor şi refacerea spaţiilor verzi”, a declarat Elena Maria Stecyner, manager proiect Primăria municipiului Deva.

„De fapt este o continuare a celei începute acum 2 ani, la intrarea în Deva dinspre Arad spre Sântuhalm, oprită la Iuliu Maniu la gară… se continuă de la acest proiect pe care îl avem. Ardealul – Iuliu Maniu înspre Bulevardul Bălcescu sunt doar începuturi. În Deva se doresc piste de biciclete, vor fi aceste lucrări de pe Iuliu Maniu – Decebal, în care vor fi integrate aceste piste… dar ne dorim ca acel proiect de Velocity cu Hunedoara şi Sibiu să fie realizat nu doar la nivel de propunere”, a declarat Petru Mărginean, primarul municipiului Deva.

Obiectivul general al proiectului început marţi dimineaţa în municipiul de la poalele Cetăţii este îmbunătăţirea calităţii vieţii urbane prin creşterea siguranţei traficului cicliştilor pe Calea Zarandului, diminuarea circulaţiei cu autovehiculele şi reducerea poluării, precum şi îmbunătăţirea stării de sănătate a devenilor.

Andreea BUGA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii