Rugby / Știința – regina încoronată din DNS

Rugby / Știința – regina încoronată din DNS

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

Pentru a doua oară, campioana DNS la rugby a fost desemnată Știința Petroșani.

Greu încercată prin pierderea antrenorului său, Adrian Costache, Știința a dat dovadă de tărie de caracter, ambiție și perseverență.

 

Așa s-a scris istoria…

Într-o perioadă în care sportul pe echipe este în mare criză, să nu spunem în colaps, Știința renaște din propria cenușă. Și nu facem rabat de la vorbe mari pentru că trebuie să îi dăm Cezarului ce este al Cezarului.

Disputată pe Stadionul „Olimpia” din București, finala ediției 2019-2020 a Diviziei Naționale de Seniori a fost câștigată de Știința Petroșani, care a trecut cu scorul de 13-12 de CS Năvodari.

CS Năvodari a intrat mai bine în joc și a dominat teritorial în prima repriză, însă echipa de la malul marii a concretizat doar două din cele patru tentative de țintă avute. În replică, echipa noastră a jucat pragmatic, iar Răzvan Barbu a menținut egalitatea la pauză, când tabela de scor indica rezultatul de 6-6.

Partea secundă a început tot cu CS Năvodari în ofensivă, care a și preluat conducerea. Apoi Răzvan Barbu a ratat ocazia de a egala din nou, în timp ce trupa din Năvodari a irosit și o lovitură de pedeapsă. La jumătatea reprizei a doua, Nistor Ioniță de la CS Năvodari a văzut

cartonașul galben, și Știința a profitat de superioritatea numerică.

Cristian Zamfir a gândit inteligent o fază în care a scăpat de unul singur spre butul advers și a marcat unica încercare a finalei. Răzvan Bors a transformat, și astfel scorul devenise 13-9.

Până la final, năvodărenii au redus diferența, 13-12, dar și Răzvan Bors a ratat o penalitate, astfel că Știința Petroșani a cucerit pentru a doua oară titlul de campioană a Diviziei Naționale de Seniori. De altfel echipa noastră este singura echipă din DNS care reușește această performanță în istoria competiției începută în 2011.

 

Când e frate lângă frate…

Din formula Științei nu au lipsit nici frații Barbu. Dacă în finala sezonului trecut, cei doi erau adversari, acum ei au fost coechipieri. Andrei și Răzvan Barbu sunt doi dintre jucătorii care fac cinste culorilor Științei. Răzvan a reușit să își treacă numele pe lista celor care au adus puncte în această finală, prestația lui fiind una constantă.

 

Sud-africanul Științei…

O surpriză plăcută în rândurile Științei este achiziția jucătorului sud african, Randall Morrison. Acesta a mai evoluat la Timișoara, dar și sub tricolor. Are 34 de ani, iar experiența sa nu poate fi decât una benefică pentru Știința. Sud africanul a fost titular în finala Diviziei Naționale.

 

…Veteranul

Pierderea antrenorului Adrian Costache a lăsat un gol imens la Știința. Dar tragicul eveniment i-a întărit însă pe jucători, care nu s-au sfiit să declare, ori de câte ori au avut ocazia, că vor să câștige DNS în memoria fostului lor antrenor. O mare parte din meritul acestui succes îl are Alexandru Lupu. Mereu in linia întâi, antrenorul-jucător nu a renunțat nicio clipă la visul ca echipa sa să fie cea mai bună. Și a reușit, atât prin prestația sa ca antrenor, cât și cea de jucător. Știința îi este datoare devotamentului său uriaș.

 

FINALA DNS-2020, CASETA TEHNICĂ

 

Știința Petroșani – CS Năvodari: 13-12 (6-6)

Au marcat: Zamfir-e, Bors – tr, R.Barbu – 2 lp, respectiv Bercu – 2 lp, M.Barbu – 2 lp.

CS Știința Petroșani: 1. Mădălin Baraulea, 2. Daniel Ivan, 3. Cosmin Olteanu, 4. Cornel Tatu, 5. Iulian Buturuga, 6. Ionuț Tudor, 7. Alin Ghiarasim, 8. Randall Morrison, 9. George Croitoru, 10. Răzvan Barbu,11. Sebastian Munteanu, 12. Eduard Bencea, 13. Andrei Ilie, 14.Constantin Ivanciu, 15. Adrian Mihalachi. Rezerve: 16. Cristian

Carvatchi, 17. Raul Vîlceanu, 18. Cristian Zamfir, 19. Andrei Barbu, 20.Ionuț Zarnea, 21. George Bors, 22. Alexandru Stuparu, 23. Alexandru Lupu.

CS Năvodari: 1. Petre Zapan, 2. Mihai Comanici, 3. Flavian Cuprian, 4.Marian Croitoru, 5. Bogdan Petreanu, 6. Paul Ciceu, 7. Onal Agicai (C).8. Marian Niță, 9. Sebastian Agapie, 10. Mihai Barbu, 11. Albert Stiopei, 12. Dumitru Papaiane, 13. Ionita Nistor, 14. Andrei Ciubotariu,15. Codrin Bercu. Rezerve: 16. Eduard Barbu, 17. Răzvan Ivan, 18.Alexandru Toader, 19. Mihai Apetroae, 20. Ionuț Sacarea, 21. Mihai Tabus, 22. Sorin Savut, 23. Andrei Batcu

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii