Rugby / Știința Petroșani va juca în Liga Națională

Rugby / Știința Petroșani va juca în Liga Națională

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Federația Română de Rugby lansează un nou format competițional intern, începând cu sezonul 2022.

 

Planul F.R.R.

Majoritatea echipelor de seniori din România au decis formatul competițional al întrecerilor interne pentru sezonul 2022.

15 echipe de seniori se vor înfrunta începând de anul acesta în competiția internă pentru a-și adjudeca titlul de campioană națională.

Competiția va purta denumirea de Liga Națională de Rugby.

„Planul Federației Române de Rugby este acela de a ridica permanent nivelul echipelor din eșalonul secund de seniori pentru o competitivitate crescută a primei ligi. De aceea, am propus crearea unei Ligi Naționale de Rugby prin comasarea celor două competiții. Având în vedere diferențele de nivel dintre cele două competiții actuale se vizează un plan pe trei ani pentru reducerea decalajelor sportive și financiare dintre echipele care provin din DNS și cele din SuperLiga. S-au propus către echipe trei variante prin care impactul financiar și sportiv să fie cât mai ușor de suportat de către echipele care provin din eșalonul al doilea. Cluburile au votat varianta cea mai bună. De azi începem un nou proiect pentru echipele de seniori și cred că vom reuși să îl ducem cel puțin la nivelul SuperLigii. Cred că am plecat acum 10 ani din același punct iar nivelul a crescut. Vom face la fel și de această dată, beneficiind de experiența acumulată, dar și de valoarea primelor echipe de seniori care au misiunea de a ridica, împreună cu federația, nivelul rugbyului intern. Doresc să le mulțumesc tuturor echipelor pentru deschiderea arătată și pentru faptul că încep acest nou proiect, benefic pentru întreg rugbyul românesc.”, a declarat președintele FRR, Alin Petrache.

 

Știința – în Grupa 1

15 echipe au fost împărțite pe două grupe regionale după cum urmează:

Grupa 1 – CSM Știința Baia Mare, SCM-USAMVB Timișoara, CSU Cluj, CS Știința Petroșani, RC Gura Humorului, CSM Suceava, CSU Arad, CSU Alba Iulia;

Grupa 2 – CSA Steaua, CS Dinamo, CS Navodari, RC Bârlad, CSM Galați, RC Grivița, CS Poli Iași.

În grupă se joacă un tur Berger, 7 respectiv 6 partide/echipă. Primele două clasate se califică în Play-Off, restul echipelor vor lua parte la Play-Out

Play-Off 4 echipe. Tur+retur ( 6 partide / echipa), semifinale (Loc 1-Loc 4, Loc 2-Loc 3), finale

Play-Out: 11 echipe. Un tur Berger. (10 partide / echipă)

 

Se joacă și în Cupă

De asemenea, s-a aprobat ca disputarea Cupei României, ediția 2022, să se facă în funcție de programul competițional intern și internațional. Toate aspectele organizatorice vor fi stabilite în Manualul Competiției care va fi aprobat de Biroul Federal săptămâna viitoare.

În privința competițiilor de rugby 7, s-a hotărât ca la turnee să participe echipele înscrise în Liga Națională de Rugby sau cele care au înscrise în competițiile naționale cel puțin două echipe de juniori.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii