Rugby / Știința i-a venit iar de hac Năvodariului

Rugby / Știința i-a venit iar de hac Năvodariului

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Altădată meci de finală cu emoții, de data aceasta partida dintre Știința Petroșani și CS Năvodari a devenit o specialitate pentru trupa din Petroșani.

 

Oaspeții deschid scorul

Formația din Vale a debutat cu victorie în DNS. Un debut în forță cu victorie în derbyul cu CS Năvodari.

Așa cum era de așteptat, partida din etapa a doua contând pentru Divizia Națională de Seniori, derbyul dintre Știința Petroșani și CS Năvodari a fost una care s-a ridicat la nivelul așteptărilor. Oaspeții au intrat mai bine în joc și au deschis scorul încă din minutul 3. Rezultatul de 0-3 s-a menținut până aproape de finalul primei reprize, în ciuda insistențelor Științei de a reveni pe tabelă. Presiunea exercitată avea să de-a roade în minutul 37 când Răzvan Barbu, excelent servit de Sebi Munteanu, a marcat un eseu, și scorul devenea 5-3 în favoarea elevilor lui Dandu Lupu.

 

Victoria „florilor de colț”

După pauză, Știința a controlat jocul, și Bebe Croitoru, abia intrat pe teren, la o acțiune individuală de toata frumusețea, a marcat al doilea eseu.

CS Năvodari a replicat cu reușita lui Marian Niță, dar Răzvan Barbu a asigurat succesul „Florilor de Colț” cu două lovituri de pedeapsă. Astfel, Știința se impune cu rezultatul de 16-8.

 

Titulari și rezerve

Știința i-a trimis în teren pe: Baraulea, Vîlceanu, Olteanu – A. Barbu, Carvațchi – Ghiarasim, Morrison, Carpo- Zamfir, Munteanu – Ivanciu, Tudor, Bencea, Curta – R.Barbu.

Rezerve: Ivan, Virag, Zarnea, Croitoru, Stuparu, V.Balan, Buturuga, Bors.

 

Amintiri…

În 2010, la ultima participare în primul eșalon valoric, pe atunci Divizia Naționala BRD, Daniel Ivan si Daniel Carpo au fost adversari într-o partidă Știința – Farul. Acum, după 11 ani, sunt coechipieri. Daniel Ivan e cel mai vechi jucător al Științei. Marian Niță și Răzvan Barbu au fost adversari. În 2019 erau coechipieri la CS Năvodari și au devenit campioni ai DNS, chiar într-o finală cu Știința pe Parcul Copilului în București.

 

O victorie a efortului colectiv

Știința a jucat pe final în inferioritate numerică, din cauza unui cartonaș galben, dar a rezistat. A fost un spectacol care a răsplătit dăruirea echipei, a unui antrenor care visează doar rugby, Dandu Lupu, dar și suportul tuturor celor care au fost alături de echipă.

Știința a mulțumit în acest fel tuturor celor care au achiziționat bilete virtuale la acest meci, în premieră „Sperăm să rămâneți alături de noi în continuare, căci cel mai greu meci este cel care urmează.

„Hai Știința!”, a fost mesajul echipei din Petroșani.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii