Rugby / Deplasare grea la lider

Rugby / Deplasare grea la lider

Meciul de rugby dintre RCM Timisoara si Stiinta Petrosani, contand pentru etapa a 6-a din Cupa Romaniei, pe stadionul Gheorghe Rascanu, marti 7 octombrie 2014. SEBASTIAN TATARU/MEDIAFAXFOTO

Timp de citire: 2 minute

Ştiinţa Petroşani îşi continuă evoluţia în Play-off-ul Diviziei Naţionale. Va juca sâmbătă pe terenul liderului CS Năvodari, care a terminat pe primul loc şi în sezonul regular. Petroşănenii s-au calificat în Play-off de pe poziţia a patra şi în etapa trecută au bifat şi prima victorie.

Sincer şi direct

Cu toate că la un moment dat s-a pus problema ca tehnicianul Alexandru Lupu să părăsească Ştiinţa pentru un contract la Steaua, acesta a rămas totuşi la prima lui iubire.

Mă lupt pentru menţinerea şi ridicarea echipei din luna februarie anul 2009, când am venit să ajut şi chiar am promovat în primul eşalon valoric. Atunci, însă, după un an pe prima scenă, am retrogradat, schimbarea sistemului competiţional micşorând numărul participantelor în SuperLiga CEC Bank, care a pornit la drum din 2011. Am fost sincer şi direct cu jucătorii. Le explic ce trebuie şi ce nu trebuie să facă. În mare parte, au înţeles mesajul meu”, a declarat Lupu pentru superliga.ro. Din punctul de vedere al celui care conduce de şase ani pe Ştiinţa Petroşani, locul în clasament este unul meritat, dar la final acesta poate fi îmbunătăţit: „Valoarea lotului este destul de bună, dar lipsa de motivaţie, aici mă gândesc la cea financiară, plecarea mea (perioada cât am fost la Echipa Naţională de Rugby 7) sau accidentările şi-au pus amprenta asupra evoluţiei echipei şi pot afirma că locul nostru este pe deplin meritat. Sper, totuşi, ca atât conducerea, cât şi jucătorii vor face un efort pe acest final de campionat”, a spus Lupu pentru site-ul mai sus amintit.

Susţinută doar de Universitate

Ştiinţa Petroşani ar  putea urca în vârf doar cu ajutorul Consiliului Judeţean Hunedoara şi a Primăriei Petroşani. În prezent echipa este susţinută doar de Universitatea din Petroşani , iar revenirea la meciuri a celor care conduc cele două instituţii, Tiberiu Iacob Ridzi şi Adrian David, nu poate să fie decât un semn bun. “ Planul este de a face un parteneriat puternic  şi de durată cu cele două  instituţii , apoi de a face un centru de performanta la nivel de 18-20 de ani. La începutul anului obiectivul a fost să mai existăm, şi bugetul aproape zero. Personal am fost instruit de când eram jucător la CSA Steaua că locul doi nu se premiază, cu alte cuvinte în orice situaţie obiectivul este prima poziţie”, a declarat Lupu. Pentru Ştiinţa Petroşani urmează o confruntare de foc, în etapa a IV-a din Play-off-ul  Diviziei Naţionale de Seniori, pe terenul celor de la CS Năvodari, echipă care este neînvinsă  în această parte secundă a campionatului. Deocamdată jucătorii Ştiinţei evoluează fără prime de joc.

Loredana JUGLEA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii