Resmeriță se războiește cu AUR pentru Valea Jiului

Resmeriță se războiește cu AUR pentru Valea Jiului

Timp de citire: 3 minute

Partidul AUR, prin decidenții săi de nivel înalt, a fost tot timpul împotriva Văii Jiului. Cel puțin asta spune senatorul Cristian Resmeriță (PSD), care declară război formațiuni politice amintite. Într-o conferință de presă desfășurată miercuri, Resmeriță a prezentat public felul în care AUR și Diana Șoșoacă au votat împotriva ordinanței guvernamentale de salvare a zonei noastre.

Ordonanța care are rolul de a susține economia Văii Jiului prin punerea în siguranţă a extracţiei de huilă în cadrul exploatărilor miniere Lonea, Lupeni, Livezeni şi Vulcan a fost adusă în discuție, luni, în Senatul României. 8 voturi  au fost împotrivă, iar acestea au fost ale membrilor AUR, dar și al senatorului neafiliat Șoșoacă. Gestul auriștilor l-a revoltat pe senatorul Resmeriță, care spune că de fiecare dată AUR a votat împotriva Văii Jiului.

“Vreau să vă spun că acele 9 voturi împotrivă aparțin senatorilor Evdochia Aelenei, Gheorghe Adrian Cătană, Valentin-Rică Cioromelea, Dorinel Cosma, Adrian Costea, Mircea Dăneasă, Sorin Lavric, Sorin-Cristian Mateescu și Ionuț Neagu. Deci toți senatorii AUR au votat contra înființarii Complexul Energetic Valea Jiului și contra acordării unui ajutor de stat pentru această zonă. Pe mine AUR mă dezgustă, dar în momentul în care vorbim despre cel mai mare angajator din Valea Jiului nu pot să fiu altfel decât dur. Îmi aduc aminte, în urmă cu un an și două luni de zile, în preajma sărbătorii de la Țebea, chiar George Simion, președintele AUR, alături de mulți membri de partid, au’ făcut inclusiv un protest la Mintia, în care acuzau Statul Român de faptul că Mintia se închide. Unde este spiritul de corectitudine al colegilor de la AUR? Protestează împotriva închiderii, iar acum votează împotriva acordării acestui ajutor, care practic salvează Valea Jiului. Vă spun, dumnealor nu trebuiau să facă absolut nimic, decât să apese pe un buton și să voteze pentru această zonă”, a declarat Cristian Resmeriță, senator PSD.

Mai multm Resmeriță spune că unul dintre senatori ar fi avut motive mai mult decât întemeiate să voteze pentru, mai ales că are legături de rudenie cu oameni ai locului, cum ar fi candidatul AUR-ului de la Lupeni, Napău.

„Domnul senator Mircea Dăneasă este într-o relație foarte bună și foarte apropiată cu cel care va candida cel mai probabil din partea AUR la Lupeni, cu Radu Napău. Eu vin atunci și întreb, oare cei care doresc să candideze din partea AUR la consiliile locale, la primărie, cum vor putea să dea ochii cu cei care sunt interesați de CEVJ la întrebarea: de ce AUR a votat împotriva minerilor din Valea Jiului?”, a mai spus parlamentarul.

Resmerită a spus chiar că va face un scop din a explica tuturor locuitorilor acestei zone că AUR votează mereu împotriva intereselor oamenilor de aici.

“Am să fac un scop din a prezenta tuturor cetățenilor din Valea Jiului faptul că acest partid extremist votează tot timpul împotriva locutorilor de aici, și am să mă ambiționez atât de mult încât AUR să nici nu intre în consiliile locale prin Valea Jiului. Multe au părut misiuni imposibile pentru mine. Dar, în politică, cele  mai multe mi-au ieșit. Aproape este o ambiție personală aceea de a explica fiecărui cetățean din Valea Jilui faptul că AUR votează contra minerilor și este contra tuturor”, a spus Resmeriță.

Proiect de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.79/2023 privind acordarea unui ajutor de stat Complexului Energetic ”Valea Jiului” – S.A. pentru închiderea şi punerea în siguranţă a extracţiei de huilă din cadrul exploatărilor miniere Lonea, Lupeni, Livezeni şi Vulcan, a avut 82 de voturi pentru , 8 voturi împotrivă , dintre care 6 de la AUR și două de la senatorii neafiliați, și trei abțineri tot din rândul celor anterior menționați.

Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgență a Guvernului nr. 79/2023 privind acordarea unui ajutor de stat Complexului Energetic ”Valea Jiului” – S.A. pentru închiderea şi punerea în siguranţă a extracţiei de huilă din cadrul exploatărilor miniere Lonea, Lupeni, Livezeni şi Vulcan a avut 82 de voturi pentru, 8 voturi împotrivă, dintre care 6 de la AUR, și două de la senatorii neafiliați, dar și trei abțineri, tot din rândul celor anterior menționați.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii